Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

EEG-undersökning

Skrivet av Helena
Hur går en EEG-undersökning till när det handlar om ett 1,5 år gammalt barn? Vad kan de hitta? Vi har bara fått en lapp om att ta med napp och favoritleksak och att undersökningen ska ta en timme. Man ska vara lätt bakåtlutad. Det verkar helt omöjligt tycker jag, och inte är det när barnet vanligtvis sover heller.
Svar på tråden: EEG-undersökning

be om mer information

Skrivet av  lillans mamma
Lillan har gjort en mängd EEG (sömn EEG) från det hon var 10 mån och framåt. Vi har fått påverka tiden för EEG så att den sammanfaller med hennes middagslur. Nu sist när lillan skulle göra EEG (är nu 3 år) så blev det en vaknatt innan så att hon skulle vara trött inför EEG. Själva mätningen tar 20 min men det tar tid att fästa elektroderna och få barnet att somna. Vi har gjort EEG för att kolla om epilepsiaktiviteten i hjärnan har förändrats. Man mäter de elektriska impulserna i hjärnan och kollar om ep aktivitet kan påvisas.
 

Tack för tipsen

Skrivet av  Helena
Ska försöka få henne riktigt trött... Det börjar kännas nervöst inför undersökningen. Vet inte vad mer man kan tänkas hitta. Misstanken rör sig om petit mal, och hon har symptom några gånger om dagen. Undrar om det kan tajmas in. Om det är petit mal, medicineras det alltid i så fall?
 

Artiklar från Familjeliv