Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

En fråga om EEG(även på bokstavsbarn)

Skrivet av no1wildcat
Idag ringde skolsköterskan om PippiLotta att hon hade kramper i högerarmen så att hand och arm skakade.Ringde Hab-ssk som sa att vi skulle åka till barnakuten direkt.

Fick träffa en läkare som frågade om detta hänt tidigare mm.Men nej,hon har aldrig sagt nåt till oss,däremot till skolsköterskan hade hon sagt att hon hade haft det tidigare men dolt det!

OK,läkaren räknade detta som 1:a ggn trots allt.Sa oxå att hon hade haft ryckningar i ögat kvällen före på samma sida.Man skulle då sända en remiss och få gjort ett EEG (ifall det kunde va´ EP)så fort som möjligt men helst inom en v!

Men..är det inte så,att OM det skulle vara EP så syns det bara en kort stund efter anfallet?Eller är jag helt ute och cyklar nu?

Jag skulle ha frågat läkaren men var lite irriterad då språkförståelsen inte var den bästa-tex sa hon åt PippiLotta:Stanna kvar-vilket hon då såklart gjorde men i själva verket menade hon ställ dig upp=0/
Hon ville även att dottern skulle beskriva om det var kramp eller ryckningar-vilken "normal" 9-åring kan jämföra det?Eller kanske de kan det men hon kunde det inte och om det beror på ADHD:n/Lätt UVS eller inte=0)
Men skolssk hade ju sagt kramp så hon borde väl se skillnad;0)Hoppas nån orkade sig igenom detta *S* Ha det gott alla
Svar
EP kan synas...
även när man inte har anfall/kramper, men gör det inte för alla. Det beror på huruvida epileptisk verksamhet liger och "pyr" i hjärnan eller inte även om man inte har kramper.

Vid ett första EEG vill man gärna göra ett sömn-EEG, d v s att barnet ska somna under undersökningen, detta p g a att den epileptiska verksamheten i hjärnan ofta blir tydligare vid insomningstillfällen.
Men som sagt, det är inte alltid som ett EEG upptäcker epilepsi om det inte sker under ett anfall.
Skrivet av  Bibi
Tack för svar*IMT*
.
Skrivet av  no1wildcat på besök