Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

ibland gör det så ont i mig

Skrivet av andres mamma
Idag så sa jag till ss att han skulle ta sin medecin (han har AD/HD) och då sa André att han också ville ha medecin.
Jag svarade att han inte behövde ta medecin utan att han bara får medecin när han är sjuk.
André blev arg och sa: jag är sjuk!
Nej svarade jag det är du ju inte.

André blev ännu mer arg och sa: Jo för jag kan inte prata riktigt!

Nu känns det som att alla dessa besök på sjukhuset hos logopeden har fått André att tro att han är sjuk och att det är därför han inte kan prata riktigt.
Tänk om jag ändå kunde ge honom medecin som gjorde att hans problem bara försvann,skulle inte vara fel eller hur?
Svar på tråden: ibland gör det så ont i mig

Du kan ju faktiskt ge honom Omega 3 o 6...

Skrivet av  Lilla My
Det finns i Eye Q, och i Efalex, även i linfröolja och diverse andra oljor.

En del barn med språkstörning utvecklas enormt av det, andra lite, eller inte alls.

Jag gav det till alla mina under ett år, medan vi hade råd, och tyckte att barnen gjorde framsteg. Men det blev för dyrt att ge till tre, och jag kunde inte prioritera. Alltså slutade jag.

Det känns lite osäkert bara, när han så gärna vill bli "återställd". Kanske kan man förklara att kapslarna/det flytande hjälper till, men att det tar tid?

Jag försöker få Olle (fd Lillprins Bus) att teckna mer med oss i familjen, med fröknarna och med kompisarna på dagis. Han är ju också fem år, och märker att han inte blir förstådd. Och så försöker jag att sporra honom att använda de där svåra ljuden, som K tex, mer i vardagen.

Det är inte lätt, verkligen inte. Tänk om det fanns en medicin rakt av, som ställde allt tillrätta.

Gomplatta, det skall vi få komma till specialisttandläkaren för att få prova ut nu i november. Det är ju nästan som medicin. Måste användas lite varje dag. Min pojk har mest bara vokalljud. Gomplattan skall hjälpa honom att hitta var någonstans i munnen de olika konsonanterna formas.
 

Räcker det

Skrivet av  Tårtans mamma
med mycket fisk? Tårtan ÄLSKAR fiskpinnar och skulle kunna äta det åtminstone varannan dag.
 

Jag tror inte fiskpinnar hjälper så bra, tyvärr.

Skrivet av  Lilla My
Men bättre än inget, helt säkert. Ju mer fisk desto bättre. Och linfrö, nötter, mandlar.

En del forskare har visat på att det kan vara ett enzym i hjärnan, som fungerar annorlunda hos en del människor. Enzymet bryter ned de här fetterna för snabbt, eller i för stor mängd, så att det blir en brist i hjärnan.

Därför kan man behöva först fylla på med en hög dos, under 12 veckor, så att depåerna blir fyllda, och sedan ge en underhållsdos, alltså ett extra tillskott, varje dag, lång tid framöver.

Det pågår forskning kring det här, hela tiden. Numera även i Sverige. Själv är jag inte längre enbart positiv, så som jag var för ngt år sedan.
Jag tror att det ligger ngt i att en del med "problem i hjärnans funktioner" har ett behov av extra fettsyror, för att kunna fungera optimalt.

Det var tex lätt att forska på barn med dyslexi, och se att en stor del av barnen gjorde tydliga framsteg, efter ett tillskott av Omega 3 o 6.

Jag är nog bara lite orolig för hur kroppen mår om man tillsätter Omega 6, som ju enligt annan forksning jag sett, påstås ligga bakom höjd cancerinsjuknande. Det gällde då kvinnor med bröstcancer.

När jag tog Eye Q själv, så märkte jag att mina menstruationer blev kraftigare. Jag blev mer lättblödande.

Så jag tror visst att tillskottet är verksamt. Men jag saknar forskningsmaterial som jag kan lita på. Då tar jag hellre och litar på de "vanliga medicinerna".
 

Gomplatta

Skrivet av  lhs73
Min son Linus som är 5 år har haft gomplattan sedan i juni i år. Han har kommit väldigt långt med tungspetsljuden sedan vi började med den.
Annars hade han bara de bakreljuden.
Det enda som var jobbigt med att få gomplattan var när avgjutningen gjordes.
 

Måtte vi alltså bara ta oss igenom

Skrivet av  Lilla My
avgutningen, alltså!!!

Jag märkte när jag fick prova ut två bettskenor, ganska så inpå vartannat eftersom jag slarvade bort den första, att det är så olika hur de gör avgjutningar. Jag hoppas innerligt att det skall gå så smidigt som möjligt för min Olle.

Hur ofta har din pojk den i munnen, och hur länge varje gång? Tränar ni ngt särskilt när han har gomplattan på plats?
 

Artiklar från Familjeliv