Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Nervös och orolig inför kommande vecka

Skrivet av Becka med Elvira 4år + 2 syskon
Imorgon börjar den stora utredningsvecka med min dotter Elvira (4 år) på Barnneurologiska avdelningen på sjukhuset som jag tidigare nämnt, och jag börjar bli lite småhispig över detta.
Inte bara för vad dom skall komma fram till och vad dom kanske tycker om mig som mamma och ifall Elvira alls kommer att sammarbeta där, men är också orolig över mina andra 2 barn (7 år och 1 år)under tiden jag är där med Elvira.

Jag kommer att vara vid sjukhuset ung.kl.8:30-15 varje dag och träffa en massa "specialister", barnpsykolog, ergoterapeut, fysioterapeut, läkare, talterapeut m.fl. Det är hennes försenade tal som skall utredas alltså, men nu är det en större, mer heltäckande, utredning med kordination, motorik och sånt också.

På torsdag kommer Elviras assisten i dagis att vara med oss där på sjukhuset också, och på fredag skall min man också var med hela dagen.
Jag är lite orolig för vad de kommer fram till, och att de på nått sätt skall säga nått negativt om min mammaroll, vet inte om jag orkar ta det just nu. Är orolig att Elvira skall skrika och vägra gå in dit dag efter dag så att de får nån felaktiv bild av henne, istället för att få fara till sitt älskade dagis, den här veckan skulle dom på skogsutflykt och även fara till simhallen, och det missar hon ju :(

Jag vet ju att det är viktiga utredningar och bra att det blir gjort, men nån nöjjestripp blir det ju inte direkt utan kommer att kräva en hel del skärpa och energi från mig, använder tecken då jag talar med henne.
Är även rädd att vi inte kommer att få så bra mottagande på svenska som ju är vårt enda modersmål, vi bor i Finland vilket ju är ett tvåspråkigt land och man har liksom rätt att få vård på sitt eget modersmål sägs det så fint, men i praktiken fungerar det ju inte alltid så. Om nån fysioterapeut t.ex. är enbart finsk kommer vi inte att kunna kommunicera med varann, speciellt inte med Elvira, och då blir ju förstås resultatet sämre.
Nåja, efter veckans slut kan jag ju berätta lite om hur det gick.
Svar på tråden: Nervös och orolig inför kommande vecka

Lycka till!

Skrivet av  Karin E
Hoppas att allt blir bra och att du får svar på alla frågor. De jag pratat med som gjort motsvarande utredningar har varit väldigt nöjda med att få möta allla dessa proffsiga människor som är så duktiga på att möta just barn som våra. det är ju inte din mammaroll som ska utredas, utan flickans svårigheter som ska ringas in. Att föräldrarna sklle kunna framkalla t.ex. språkstörning trodde man säkert förr, men åtminstone de som jobbar med barn vet väl bättre nu för tiden.

Stor kram till dig och Elvira!
 

Jag håller tummarna,

Skrivet av  Lilla My
och kan bara instämma i Karin Es svar.
Kram,
 

Tack Karin E och Lilla My!

Skrivet av  Becka med Elvira 4år + 2 syskon
Vi är nu mitt uppe i den tunga utredningsveckan, jag kommer att skriva mer om den sedan då den är över, puhh...
 

Artiklar från Familjeliv