Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hurra för er ensamma mammor!

Skrivet av H mamma till G
Min sambo har varit bortrest denna veckan och jag har varit gräsis med dottern 15 mån.
Förvisso bara en vecka men ändå lite "smakprov" på att vara ensam förälder. Hur jobbigt det är att vara ensam med ansvar, göromål och vara den enda som finns til hands alla dygnets timmar.

Kände att jag bara var tvungen att påpeka för er vilket hästjobb ni gör. Stor beundran, även om jag hoppas att jag aldrig behöver vara med i denna gruppen.
Vardagshjältar är vad ni är!
Svar på tråden: Hurra för er ensamma mammor!

Ensamma pappor då?

Skrivet av  Adde, minns tillbaka
Jag tillbringade varannan vecka med en grabb på knappt tre och en tös på ett. Dans på rosor? Njae, men jag har aldrig mått bättre än då. Inte de heller :-)
 

Jamen Adde!

Skrivet av  Christopher
Vi existerar ju inte, har du glömt det?
Det är bara att läsa vilken dagstidning eller lyssna på vilket radioprogram som helst så får du det bekräftat!

Inte så konstigt då att "H mamma till G" råkade glömma bort oss i hastigheten...
 

Det vet jag väl

Skrivet av  Adde
Jag är en bluff, ett troll. Lyser solen på mig så - poff, försvinner jag. Tur att vädret är som det är idag... och att jag är barnfri. Blir bättre på måndag.
 

Åhh faaaan....

Skrivet av  Ziggy
....sa han, och gick fram till svarta tavlan för att hundra gånger skriva: "Cogito ergo sum", (Jag tänker, alltså finns jag till)

Puuuh......jag finns nog ändå?
 

Tyvärr, du har glömt Descartes´ axiom

Skrivet av  Christopher
Grundförutsättningen för hans tankegång, det axiom på vilket slutsatsen vilar är att Gud både finns och är god. Om du inte accepterar det faller hela slutsatsen!

Det råder alltså fortfarande tvivel på din existens... ;-)
 

Vi kanske är mammor

Skrivet av  Adde
allihopa. I sådana fall fungerar det ju.
 

I så fall Christopher...

Skrivet av  Ziggy
.....så får jag väl formulera om det så det blir en idiotsäker slutsats:
"Excreto ergo sum"! *garv*
 

Tycker du christopher

Skrivet av  trött på dig
verkar vara en supper bitter "karl" som många gånger skriver ner folk för att själv stå i bättre dager, jobba på din självkännsla människa och kom tillbaka sen och skriv.
 

Han har åtminstone...

Skrivet av  Ziggy
....tillräckligt mycket "självkänsla" för att använda sitt vanilga nick när han skriver!
 

Gärna! Förklara vad som är fel bara

Skrivet av  Christopher
Det är ju synd om du uppfattar mina inlägg på det sättet. Vem vet, du kanske har rätt? Tala om för mig vad jag skall ändra på så skall jag lyssna.

Tills dess fortsätter jag att vara den jag är.

 

Nu tycker jag du är orättvis

Skrivet av  Nettan
jag tycker tvärtom jag, att Christopher verkar vara en mycket sympatisk och trevlig o klok man.
Han har gett mig väldigt mycket goda råd och varit otroligt stöttande då jag hade det tufft en tid, och jag har då inte märkt av någon bitterhet i hans inlägg.
Däremot kan jag väl förstå om de ensamma papporna känner sig bortglömda i debatterna ibland, även om ensamma mammor är överrepresenterade så finns det rätt många ensamma pappor också o de bör inte hamna i skymundan för de gör ett lika gott jobb som oss ensamma mammor.
 

Tack Nettan

Skrivet av  Christopher
Det är väl helt enkelt så att uttrycker man åsikter kan man helt enkelt inte vara vän med alla.

Tills "trött på dig" samlar ihop modet att tala om vad som är fel kan jag i varje fall inte ändra på något. Att "H mamma till G" glömde bort att det finns ensamma pappor också är ju inget jag lastar henne för, så som framgick i mitt första inlägg.

Jag kanske borde be om ursäkt för att jag inte bara känner till uttrycket "Cogito, ergo sum" utan också resonemanget bakom? Jag tror att någon missade att hela tråden fram till Ziggys lysande variant med "Excreto" var skriven med ganska mycket glimt i ögat från alla inblandade. Ja, alla utom en i varje fall.
 

Du har så rätt

Skrivet av  Nettan
och jag har ialla fall inte missat de glimtar både du o Ziggy har i ögonvrårna. ;)
Jag har fått mycket goda råd av er båda och jag värdesätter verkligen att få "se" saker ur en mans synvinkel emellanåt också.
Fortsätt vara den du är du o strunta i såna där tråkiga inlägg som från "trött på dig", kan man inte ens stå för sina åsikter o motivera dem så är de inte värda att fundera för mycket över heller, tycker jag.
 

Tycker du Christopher...

Skrivet av  Terriern
är bra! Ziggy också för den del! Fortsätt vara dom ni är. Lite humor får väl folk ha!
:-)

Ha en trevlig kväll *kramar*
 

Vet du, jag tycker inte det är särskilt jobbigt

Skrivet av  Birgitta, since 1997
Inte sjutton är jag nån hjälte, det är inte svårt att vara ensamförälder. Jag slipper många av de bekymmer mina vänner i parförhållanden har. Visserligen kanske jag får några andra i stället, men inte sjutton har jag FLER!

Man inrättar livet efter de villkor som gäller och lever därefter, helt enkelt. Jag har det kalasbra och stortrivs med mitt liv!
 

Dumt av mig att tro

Skrivet av  H mamma till G
att nåt annat gäller än otack är världens lön.
Där fick jag för att jag försökte vara trevlig och uppmuntrande...
Tänk att nåt man skrev för att vara snäll plötsligt blev både en könsfråga och så blir man smått idiotförklarad för att man tycker att det skulle vara jobbigare att vara ensam. Har faktiskt vänner som kämpar på som ensamma mammor med låg a-kassa att leva på, så jag är faktiskt inte helt ovetandes om verkligheten bara för att jag har en sambo.

Jösses! Håller mig till "mina egna" snackgrupper framöver och inskränker beröm och uppmuntran till dem i min närhet.
 

Du har inte funderat på...

Skrivet av  Ziggy
...att läsa Addes svar till dig och tråden som därpå följde som att det är skrivet med glimten i ögat?
 

Nej... kom tillbaka

Skrivet av  Adde
Det var inte personligt till dig.

Jag tycker dessutom Birgitta har fel. Den som tar hand om ett barn, sätter sig själv åt sidan förtjänar all respekt. Vi behöver fler hjältar, inte färre.
 

Otack?

Skrivet av  Birgitta, since 1997
Jag bara talade om hur jag känner. Eftersom jag inte tycker det är synd om mig så sa jag det. Jag är ingen hjälte, jag lever det liv jag vill leva och har det bra. På vilket sätt är det otack till dig? Borde jag kräla i stoftet och vara tacksam för din omtanke, trots att jag antagligen har det lika bra som du? Eller vad menar du?
 

Tack! :)

Skrivet av  linda b
vissa på den här sidan tar åt sig VÄLDIGT när det kommer inlägg som dina,deras problem, bry dig inte om det...
visst är det så att det är jobbigt ibland att alltid vara ensam om allt ansvar osv, men det är inte så jobbigt som många tycks tro,eftersom det bara är jag o sonen här hemma så gör ju det att vi får en väldigt nära kontakt,måste säga att fördelarna överväger nackdelarna helt klart!
de gånger det är som jobbigast är när man ska måla hus/lägga golv/rensa avlopp ,laga mat och leka på en gång,DÅ är det lite små jobbigt ;)då kan det va skönt att vara två,men det finns ju vänner som tur är...
tack för att du tänkte på oss..
 

jag tycker det är bra...

Skrivet av  elisa
att fler upptäcker hur det kan vara att dra hela lasset ensam, utan ens en promilles stöd från den andra föräldern. Annars har jag märkt att många som inte har erfarenhet från att vara ensamstående tycker vaddå dom får ju massa bidrag så det dom lever väl precis under samma villkor som vi i parförhållanden, vilket inte jag gör iaf (sämre ekonomi, svårare med arbete, ta allt ansvar alla beslut osv). Hoppas att jag träffar en underbar kille i framtiden för ensam trivs inte jag med, men alla är vi olika!
 

Tackar. :)

Skrivet av  Nettan
Alltid kul med lite uppmuntran....
Har väl iof varit ensam med mina fyra under längre perioder än jag varit i tvåsamhet så jag är van.
De tre äldsta har jag jämt hemma så nån regelbunden avlastning och barnledighet har jag aldrig haft o har således inget att sakna då jag inte har nåt att jämföra med.
Det blir en livsstil det med.... :)
Ha en trevlig söndag