Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

fråga

Skrivet av Anonym
Efter att ha läst massor om bulimi måste jag fråga er, -Hur gör ni när ni spyr? Vad använder ni, hur långt ner stoppar ni det och hur länge? Har ni fått några fysiska besvär efter som sår i halsen ( ni som använder grejer) eller att ni börjar spy utan att vilja?
Självklart vet jag att detta inte är sunt men det är svårt att sluta och just nu är jag så uppskrämd. Jag vet att frågan låter märklig men jag skulle bli väldigt lättad om jag fick veta hur ni andra gör...
Svar på tråden: fråga

Hej, anonym...

Skrivet av  Kajsalotta
Det är nog en känslig fråga. För mig i alla fall. Men eftersom det är en grotesk, "Alice i underlandet-värld" som jag har levt i, i så många år, så kan jag förstå alla sorters frågor. *ler*.

Min verklighet, på den tiden, var ständiga kräkningar. Flera gånger per dag, i mer än fem år. Jag hade nariga fingrar... brukade skifta mellan höger och vänster hand för att det inte skulle synas. I mungiporna hade jag sår...kan ha varit frätskador.
Ibland kräktes jag ljusrött, och då antog jag att jag rispat till i matstrupen, eller frätt sönder lite när jag försökt äta ngt så nyttigt som tomater och ägg.

Ofta var jag så "duktig" och kunde kräkas utan att sätta fingrarna i halsen.

Värst av allt är att titta sig i spegeln efteråt. Lättad för att ångesten för tillfället är borta. Men skrämd av att se in i mina egna gråtande ögon. Vem är jag egentligen? Hur kunde det gå så här? Varför kan ingen ta hand om mig...

Om bulimi är din verklighet, just nu, eller ngn som står dig nära... så går det inte över av sig själv.
Man behöver hjälp! Terapi, medicinering mot depression, hitta nya rutiner... lära känna sin kropp och sig själv på nytt.

Sjukgymnastik? Just nu har jag turen att få gå kroppskännedomskurs med en grupp andra vuxna kvinnor, hos en sjukgymnast... Det hjälper mig så otroligt att förlåta min kropp, att uppskatta min kropp, ja att landa i min egen kropp utan en önskan att göra om den.

Skriv gärna mer! anonym! Vi är många som läser, tror jag helt säkert.
Kramar, Kajsalotta.
 

jag har använt...

Skrivet av  ...
sådant jag aldrig vill nämna, sök hjälp eller se till att aldrig vara hemma själv.
 

så gjorde jag

Skrivet av  Fumlan
Jag använde högerhanden pek och långfinger bak i halsen. Liksom kittlade, låter obehagligt men så var det. Det brukade inte ta lång tid. Jag kunde få ont i halsen och även lite tjockare hud där tänderna hade gått emot fingrarna. Var rädd för att det inte skulle försvinna men det gjorde det när jag slutade. Kunde nog bli lite röd just där tänderna gick emot också.