Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

i behov av en gynekolog....????

Skrivet av malin
Jag behöver gå till gyn, bla pga att det snart är dax att byta hormonspiral, men jag har även lite andra frågor. Jag letar då efter gynekologimottagningen i min kommun, men jag förstår inte...det finns ingen. Ingen hänvisning till något ställe öht. Så konstigt!
Förut bodde jag i Sthlms kommun och där hade de massor av gynekologer eller hänvisade till olika privata.
Vart tar man vägen???
Hur fick ni tag på er gynekolog och går ni dit när ni behöver nytt preventivmedel? Eller går man till husläkaren? Eller kan man gå till Jättestora sjukhuset som ligger i kommunen? Hur är det med sjukhusens gyn-mottagningar? Blir man alltid remitterad dit eller kan man bara ringa och boka?

Otroligt dåligt med hänvisningar tycker jag!!
Svar på tråden: i behov av en gynekolog....????

Men det är ju inte en

Skrivet av  Elisha
kommunal angelägenhet, så har du varit in på kommunens sajt så kanske det är därför du inte hittat något. Vänd dig till ditt landsting, eller kontakta MVC, de borde ju också veta. Själv går jag fortfarande där fast det är åtta år sedan jag senast fick barn.
 

I min lilla kommun

Skrivet av  Siv m. David 03
är det till vanliga MVC man vänder sig när det gäller preventivmedel o liknande. Även om man vill ha tag i gynekolog för något annat vänder man sig till MVC eller vårdcentralen, så hör du med dem!
 

MVC och barnmorskor...

Skrivet av  Helena
... är det som har hand om det mesta av preventivmedelsrådgivning och insättning av spiraler, utprovning av pessar, förskrivning av p-piller osv. Visst kan även privatpraktiserande gynekologer göra sånt, men det är inte alls nödvändigt med en specialistläkare för att byta spiral... Har du andra frågor kan du ju vända dig till husläkaren och be om råd vart du ska vända dig. Eller ringa gynmottagningen direkt.
 

Du letar kanske på fel ställe?

Skrivet av  Mamma Doktor
Kommunen bedriver ju ingen sjukvård, det är landstinget du ska vända dig till.
Ring närmaste MVC eller gynmottagningen på sjukhuset och berätta vad du vill ha hjälp med som kan de nog berätta var du ska vända dig!
På många håll i Sverige finns inga gynekologmottagningar utanför sjukhusen (dit det för övrigt inte är remisstvång, men det kan ju ibland vara lång väntetid).
Är det "vanliga" preventivmedelsärenden kommer du säkert bli hänvisad till en duktig barnmorska!
 

Ring MVC

Skrivet av  Annika60
Jag bor i Stockholm och går aldrig till gyn. MVC i min stadsdel har preventivmedelsmottagning. Barnmorskorna sätter både in spiral och tar cellprov.
 

Artiklar från Familjeliv