Annons:
  Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Jobba som barnskötare utan utbildning?

Skrivet av Mj
Kan man arbeta på förskola även om man inte har någon barnskötarutbildning? Är det svårt att få jobb som barnskötare på förskola om man inte har utbildning till det?? Skulle så gärna vilja arbeta som barnskötare ett tag och sen utbilda mig till förskollärare eventuellt, men vill prova på först. Någon som vet?
Svar
Ja, det kan man!
Det är ju svårt att få tag på barnomsorgspersonal nu, men det är ju en stor fördel om du har erfarenhet av barn, förstås!
Skrivet av  Starfish
Hur lång är barnskötarutbildningen?
Är barnskötarutbildningen en högskoleutbildning?
Skrivet av  Anna
Barnskötarutbildningen...
...finns väl egentligen inte längre. I alla fall så får man inte den "titeln", även om utbildningen som sådan är ungefär som förr.

"Barnskötare" kallar sig nog de som går Barn och ungdomsprogrammet på gymnasiet i 3 år.
Skrivet av  Ingela E
Då har man alltså ingen utbildning?
Barnskötare är alltså namnet på tjänsten och inte på utbildningen vilket innebär att Mj ovan är lika kvalificerad som någon annan för gymnasie-programmen räknas väl inte speciellt mycket nu för tiden?
Skrivet av  Anna
Naje!
Riktigt så är det väl inte!

Många har utbildat sig till barnskötare genom åren. Det var inte alls särskilt länge sedan man slutade att erbjuda utbildning där man senare hade rätten att kalla sig barnskötare, men utbildade barnskötare finns det så klart fortfarande gott om.

Sedan tror jag så klart att det är meriterande att ha gått barn och ungdomsprogrammet om man söker en barnskötartjänst.
Skrivet av  Ingela E
Lite förvirrande...
..om alla kallar sig barnskötare varav en del har mycket utbildning bakom sig och en del inte men du har gjort bilden lite klarare iallafall, tack!
Skrivet av  Anna
Annons:

Faktabank

Artiklar och nyttig information

annons