Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Två och ett halv år!!!

Skrivet av Jessi med Alice 19/11-02
Jag börjar bli desperat, har haft foglossning sen grav.vecka 17 och var under hela graviditeten sjukskriven...har fortfarande periodvis väldigt ont. Har varit hos min gynekolog som säger att det inte finns nåt att göra än att ta smärtstillande. För tillfället måste jag ta starka värktabletter för att kunna sova på natten...men det är inte bra i längden. Snälla är det nån som vet vad man kan göra, och om det finns bra hjälp i Göteborg?

Jag står snart inte ut!!!
Svar på tråden: Två och ett halv år!!!

Det finns hjälp att få !

Skrivet av  Eje
Det finns vissa barnmorskor som ger akupunktur, detta kan vara bra att prova. Om de säger nej på ett mvc prova med nästa. Bälte kan vara bra, prova camps bälte, de är bra.
 

Min sjukgymnast...

Skrivet av  Tanya m. Eleni 96,Elias juni-03,bf 18/12
sa att de där hon jobbar inte rek. akupunktur under just grav. för riskfyllt. Men om man har långvariga bekymmer efteråt ger de gärna det för det kan göra otrolig skillnad. Så jag håller med Eje, hör med BM och vet inte hon så kolla med en annan eller be att få tid hos MVC:s läkare (så slipper man betala) och få remiss till sjukgymnast och se om det finns någon som är specialiserad på just foglossning eller graviditet (för även om du inte är grav nu så härstammar ju besvären därifrån). Har för mig att jag läst här att det ska finnas på något sjukhus i GBG, kan ha varit Mölndal. Annars frågar du här på sidan och så finns det säkert någon som vet.

Lycka till!
 

när jag inte var gravid

Skrivet av  Cayenne m 2 tjejer +bf feb.
och hade ont av låsta höfter och strålninger i benen mm, så hjälpte det för mig att sluta med p-piller och akupressur.

En sjukgymnast jag har träffat, hade flera gånge hört tjejer säga att problemen med fogarna försvann när de slutade med hormonpreparat. (Det finns ingen forskning kring detta). Konstigkt nog får jag oxå jätteont om jag äter preparat med Rosenrot i. Jag åt det ett par gånger i våras för att jag var trött, och direkt fick jag ont i fogarna.

Jag vet inte om du tar hormoner eller dricker t ex Chisan, men för mig hjälpte detta.

Nu när jag är gravid, är det ju själva graviditeten som gör symptomen......

 

Fast inte alla

Skrivet av  Lena L, v 28
Min kompis som varit dålig i 1,5 år av foglossning har inte ätit hormoner på jättelänge. Så det gäller inte för alla! För henne var det minimuskler som saknades inne i bäckenet, hon har tränat dem i ett år nu och börjar äntligen bli nästan frisk....
 

visst är det olika....

Skrivet av  Cayenne m 2 tjejer +bf feb.
jag vet andra som varit jättedålig jättelänge och har fått gå på specialträning, men man vet ju aldrig. Det jag upplevt kan ju vara hjälp för någon?

Träning tror jag är en viktig del i tillfrisknandet - om man nu kan träna. Själv började jag såsmåningom träna på friskis, och det hjälper musklerna, men för att kunna det, måste man ju vara tillräckligt frisk....

Denna sjukgymnast hade träffat tjejer som inte fött barn, men som ändå hade ont i fogarna.....Det hade försvunnit när de slutade med hormonpreparat.
 

Så länge efteråt...

Skrivet av  Tyskan
...säger de (men om det är sant???) handlar det inte riktigt om foglossningsbesvär men sekundära besvär, dvs. svaga och spända muskler. Möjlig hjälp är sjukgymnastik, akupunktur, massage och osteopati.

Här hittar du lite intressant läsning: http://www.lkboslo.no/Temahefter/H6Behandl03e.pdf

Hoppas, det hjälper dig lite,
 

V:a Frölunda specialistsjukhus

Skrivet av  Erika med Loke 030528
har en sjukgymnast som är specialiserad på foglossare (icke-gravida) och som samarbetar med landets främste specialistläkare, Östgaard. Många blir väldigt hjälpta av träningen där, som grundar sig på buklås-övningar. Det kan vara värt ett försök. Själv har jag inte kommit till rätta med smärtan, men jag kan i vart fall numera gå nerför trappan nästan som en vanlig människa, vilket jag är väligt glad för!
 

Precis

Skrivet av  Lena L, v 28
Har en kompis som gått över ett år efter sin förlossning, hon har blivit väldigt bra hjälpt. Frölunda Specialistsjukhus anses bäst i Sverige på foglossning, och i princip de enda som jobbar med foglossning efter en graviditet!
 

Hej hej Jag vet vart du ska gå!

Skrivet av  Therese med Sigrid -01 och Hugo -03
Du ska kontakta Fungera som ligger (mitt emot Operan) i Nordstan. Jag kom dit i januari då jag knappt kunde gå. Hon hjälpte mig med ett träningsprogram att göra i deras lokaler, ett träningsprgr att göra hemma samt akupunktur. Helt otrolig effekt, särskilt akupunkturen! (Telefonnr dit:031-61 40 80) Jag gick hon Ingrid men även en Helena är jättebra.

Jag har inte läst alla svar du har fått så mitt tips kanske redan är inaktuellt...men försöka duger!
Lycka till!
kramar
 

Tillägg...

Skrivet av  Therese med Sigrid -01 och Hugo -03
Jag gick hos teamet på Frölunda sjukhus efter min första graviditet. Dom var oxå jättebra men det är längre väntetid o för mig var det mer lättillgängligt i nordstan.
 

Fast Frölunda är mycket bättre!

Skrivet av  Lena
Fungera är bra och vettiga sjukgymnaster, men Frölunda Specialistsjukhus har Sveriges främsta inom foglossning, dit ska man absolut vända sig vid svåra besvär.
 

Med erfarenhet från båda håll

Skrivet av  Therese med Sigrid -01 och Hugo -03
anser jag att jag blev bättre av behandlingen på fungera. Tänker på akupunkturen då. Fast jag vet att de är "bäst" på Frölunda. Hade mkt svåra besvär o har fortfarande en del problem. Flyttade dock så jag kunde inte gå kvar på Fungera...