Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Problem 1 år efter förlossningen....

Skrivet av Lisa
har fortfarande mycket besvär av min foglossning men mycket smärta i höfterna som strålar upp i ryggen samt ner i båda benen och stora problem med värk svanskotan. Kan inte sitta längre stunder och har svårt att sova då jag har så ont. Mina problem började i v 8 i min första grav för ca 4 år sedan och jag var sjukskriven helt sedan v 18.

Efter den förlossningen blev det något bättre, men vid min andra graviditet kom allt tillbaka och lite till. Var helt sjukskriven från v12 till förlossnigen.

Har sedan dess varit föräldraledig med mina 2 barn och gått hos sjukgymnast, ätit pronaxen osv. Men det hjälper inte.

Det enda som hjälper är när jag har möjlighet att ta det lungt och vila när jag känner att jag behöver det. Vilket inte går alls när man är hemma med två busfrön.

Står nu på tur till en specialist och hon ska ta kontakt med mig under januari, hoppas verkligen att hon är till hjälp. Jag blir snart galen.

Känns inte som om man blir tagen på allvar av läkarna.
Märkte nu när min man var hemma under 1 veckas tid att jag blev mycket bättre då jag hade möjlighet att ta det lugnare och vila under dagen.

Min största önskan just nu är att jag skulle få bli sjukskriven iallafall tills jag får komma till specialisten och förhoppningvis få hjälp där.

Men det verkar vara näst intill en omöjlighet.
Någon som har erfarenhet av detta och varit/är sjukskriven efter förlossningen?
Svar på tråden: Problem 1 år efter förlossningen....

jag

Skrivet av  Å och J
Blev sjukskriven nov 2003 i vecka 20 och fram till utsatt datum. Sedan fick jag ta föräldraledigt. Konstigt, då var man helt plötsligt inte dålig. Gick över tiden och var sämre än någonsin. Min make blev sjukskriven han istället(av samma läkare) för att ta hand om mig.

Idag är sonen 9 mån och jag är på bättringsvägen. I somras kontaktade jag läkare, fick pronaxen. Men tog dem endast i två veckor. Fick reda på att de inte finns fakta som styrker att de är ofarliga, ammade då. Började sjukgymn. i aug. Blev sedan sjukskriven i sept. Var så dålig. Sedan 25 nov är jag halvtidssjukskriven. Att min man varit hemma är nog halva delen till att jag är på bättringsvägen. Har sedan början av sept gått till en kiropraktor(bekostat själv). Och sedan nov går jag på akupunkturbehandling hos en diplomerad i TCM. TCM, tar hand om hela kroppen. Hon har inte satt en endaste nål mot smärta i ryggen, utan fått igång min kropp igen. Jag var totalt uttömd på energi. Hon har även gett mig kostråd. Går även på bassängträning.

Tack vare kiropraktik + TCM är jag skapligt bra. Får endast ont då jag gjort alldeles för mkt. Jag har mer ork totalt och jag kan till och med bära min son, promenera (och häromdagen sprang jag då jag var tvungen att jag hunden).

Råder dig att uppsöka ngn med TCM utb8ildning, kiropraktor.

Lycka till
 

Å och J

Skrivet av  Tyskan
Kan du inte dela med dig kostråden som du har fått? Jag har läst att "yinstärkande föda" är bra, men jag vet ju inte vad det är för någonting.
 

Jag med

Skrivet av  Tyskan
Jag har varit sjukskriven under föräldrarledigheten. Jag blev ju bara sämre och sämre av att lyfta min baby ju tyngre det blev. Det var mycket viktigt för mig att kunna vila hela dagen och ha lugnet och tid för att träna för att bli bättre. Akupunktur hjälpte mig också.

Låter som du har en hel del muskelspänningar. Kan det vara att dina bakre bäckenled inte sitta på plats? Då kan en kiropraktor hjälpa dig hur lätt som helst.

Lycka till,
 

Min kompis var sjukskriven länge

Skrivet av  Lena L, v 32
Min kompis var sjukskriven länge för foglossning efter förlossningen. Först 2 månader direkt efter födseln, sedan blev hon det igen när bebisen var ungefär 7-8 månader, då höll det inte. Sedan var hon helt sjukskriven tills bebis var 1 år, och började sedan jobba 25%. Nu efter 16 månader har hon gått upp i 50%. Hon har fått hjälp av specialist, och är nästan bra nu, men det tog nästan ett år innan hon började kunna gå promenader. Hon kom till en specialist direkt, det låter jättedumt att du får komma först när du gått såhär länge!!! Hoppas du kan få bra hjälp, och hoppas du kan bli sjukskriven, för min kompis var det inte några problem att bli sjukskriven såpass länge.