Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Cecilia och Amelia!

Skrivet av bossemor
Ni har inte skrivit på länge.
Hoppas att ni mår bra.
Kram/ Erica och Bosse
Svar på tråden: Cecilia och Amelia!

Hej på er!

Skrivet av  Cecilia och Amelia
Såg ditt meddelande nu när jag satt och läste. Jag läser nästan varje dag här men orkar inte jämt skriva. Vi va nere i Lund för två veckor sedan och skulle göra en Magnet-röntgen på Amelias hjärta. Då måste dom söva henne för hon måste ligga helt stilla. Vi åkte på måndags-eftermiddagen och skulle infinna oss på sjukhuset kl 10:00 på tisdagen. Som förjobb gjordes ett ultraljud och ett EKG på kvällen innan när vi kom fram! Alltså en jobbig dag! Vi gick och la oss skapligt och Amelia somnade som en stock efter 40 mil i bilstolen. Kl 00:00 vaknade fröken och kräktes och skrek. Min mamma va med ner och hon tog upp Amelia ur sängen. Då visade sig att hon hade 38,7 i feber och jätte snorig. Vilken otur alltså. Hon vaknade med 30 minuters intervaller hela natten. Så det var bara att åka hem dagen därpå. Då när vi satt i bilen hem tyckte vi att hon blev sämre så vi ringde till Kicki. Fick såklart en tid direkt så vi åkte från Lund till Motala direkt. Doktorn undersökte och tog odlingar som skickades vidare.

När vi väl va där frågade jag om man kunde få spypåsar på recept eller nåt. Bra att ha med dom i bilen när hon äter. Då skojade hon och sa att min kompis i Mjölby hade också sådana. Och då menade hon väl dig antar jag. Läste nu att Bosse också fått knapp, tycker ni det är bättre????

Hoppas annars att allt är bra med er! Ska gå och nanna nu innan Amelia vaknar och vill ha mat!!!

Hälsa familjen och hoppas snart på svar i från dig!
 

Ja, kompisen i Mjölby...

Skrivet av  bossemor
har kräks-påsar :)!
Det har fungerat bättre nu när Bosse har fått sin peg-slang, ska få knapp i december. Han kräks inte alls lika mycket som innan, men vi har även bytt bort Nutrinin mot majsvälling+ duocal. Så det kan ju ha hjälpt oxå. Han går upp i vikt och är glad iallafall.
Vi ska till Ekhaga, spec.hab, för att få hjälp med Bosses ätande. De ska även video-filma, så det gäller att snofsa till sig ;).
Vi är glada, för Bosse har börjat säga mamma och pappa igen, vi vet inte om han förstår orden, han förstår att vi blir glada när han säger det iallafall!
Vad segt för er att ni måste åka ända till Lund för undersökningar :(! Måste ni tillbaka igen nu eller går att göra undersökningen på US och skicka svaren?
Hoppas att Amelia är piggare nu och att ni mår bra i övrigt!
Kram/ Erica och Bo-Busen
 

Hej på er!

Skrivet av  Cecilia och Amelia
Vad skönt för er att det blivit mindre med kräkningar. Amelia opererades i Lund och fick knapp direkt så jag vet inte hur det fungerar med denna slang. När vi va på sjukhuset efter knappen kräktes Amelia inte nått. Vi va i sjunde himlen och det va alltså så här i 8 dagar. När vi skulle åka hem fick vi ge henne mat i bilen, och det första hon gör är att kräkas ner hela sig själv. Typiskt!!!!

MR måste göras i Lund säger dom för att alla specialister ska kunna titta på bilderna. Trodde att det gick att skicka via dator eller post men inte!!!!
Vi har inte hört något mer just om när vi får åka, men vi hoppas att det blir innan jul. Vi töjer hennes stjärt varje kväll och det ska vara klart vid stift 12cm och vi är på stift 11cm. Skönt om vi kunde slippa stomi-påsen till hennes 1 årsdag.

Nu fick jag även ett samtal från plastiken om Amelias läpp-käk och gomspalt. Dom ska utvärdera detta och försöka få den operationen gjord i början av januari.

Så framåt går det men det är jobbigt. Har blivit halvt sjukskriven nu och det känns faktiskt skönt. För försäkringskassan är inte roliga att ha att göra med.

Vad kul att Bosse säger mamma och pappa, det måste vara stort. Amelia kan inte säga något ord än och jag tror det beror mycket på hennes spalt!!!
Nu ska vi göra oss klara för att åka till LAH och hälsa på kicki. Min mamma följer med för jag ska till kuratorn och prata av mig lite.

Hoppas allt är bra med er och att vi hörs snart igen!
 

Artiklar från Familjeliv