Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Kräkningar+ liten i maten...

Skrivet av Terese med Oscar
Har en pojke på snart 2 år (8 december). När vi började introducera mat vid ca 5 månaders ålder började vårt elände. Han var inte alls intresserad och kräktes och klöktes. Vi väntade ett par veckor mellan varven men det blev inte bättre. Välling gick bra och när han var 9 månader ville han inte ha bröstet mer utan gick helt tvärt över till välling. Han började att kräkas flera gånger/dag och blev förstoppad. Efter mycket tjat på BVC och på Akuten blev han till sist inlagd efter att ha gått ner 500 g på tre dagar. Som mest kräktes han 25 gånger /dygn. Dom tog oss inte riktigt på allvar så vi blev hemskickade med uppmaningen att "fortsätta kämpa". Han blev sämre och sämre och till slut stod jag och grät på Akuten och sa att dom fick fixa plats åt mig på psyk om dom inte genast la in vår pojke och hjälpte honom. Nu blev det fart! Vi fick en jättebra läkare som satte in honom på Semper Barnsondnäring + Losec (han kräktes mycket magsaft)+ att personalen fick ta över matningen. Vi fick också kontakt med psykolog+barnsjuksköterska på Viktoriagården i Malmö som är specialister på barn+föräldrar. Vår pojke är idag mycket bättre men han kräks fortfarande ibland + att han är väldigt liten i maten. Vi har aldrig fått riktigt svar på vad det är för fel på honom, dom tror att han har/hade "glapp" i övre magmunnen. Är det någon som "känner igen sig". Skulle så gärna vilja komma i kontakt med någon i samma situation. Det blev långt, hoppas ni orkar läsa!
Svar på tråden: Kräkningar+ liten i maten...

Klart att vi orkar läsa....

Skrivet av  bossemor
Här har du fler som har det jobbigt med maten. Det känns ofta som en tröst, att man inte är ensam...
Min lillkille är 19 mån och kan inte äta pga en hjärnskada han fick i våras.(står mer i infot)
Visst är det inte klokt att man ibland måste vara riktigt "jobbig" för att få den hjälp man behöver?! Vi blev först riktigt sedda när vi var inlagda för peg-sättning. "Nämen, kräks han så här mycket jämt?! Så kan ni ju inte ha det! "
Nej, det har ju vi försökt säga i månader!
De var tvugna att se hur vi hade det med egna ögon, för att vi ens skulle få komma ikontakt med en dietist.
Skönt att Oscar mår bättre nu iallafall( och mamman också hoppas jag):)!
Kram / Erica och Bosse Bus


 

Vi kan nog alla känna igen..

Skrivet av  Gabrielle med Victoria 26/1-04
delar av det du berättar. Min dotter fick visserligen sond satt när hon var 4 månader. Då var jag färdig för psyket eftersom jag ända från bb försökt mata henne utan att någonsin få till det.Tutte, flaska, sked, kopp inget funkade.

Första gången hon fick smakis kräktes hon och sedan har det bara fortsatt. Fast jag tror iofs att det somutlöste hennes kräkningar var att när hon fick sond fick hon för första gången i hela sitt liv i sig tillräckliga mängder mat och det kunde inte hennes kropp hantera.

De flesta barnen på denna sida får tillskott till sinmat för att ölk energivärdet utan att behöva ta till så stora volymer. Det är något med de här barnen som gör att de är lättkräkta och extra känsliga för nya saker i munnen.

Skriv på du,det brukar kännas bättre när man fått dela med sig. Här orkar vi läsa!

Välkommen hit och kämpa på!

Kram.
 

Artiklar från Familjeliv