Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Liten lägesrapport. :-)

Skrivet av Ann m Frida 021021 (& Fanny -99)
Hej på er alla kämpande mammor. Så tyst här blir ibland, särskilt på helgerna. Surfar ni bara på jobbet, eller? *ler*

Här är det relativt bra för tillfället. Visserligen har den där glupande aptiten försvunnit igen, den försvann med en förkylning. Men nu börjar det så smått återkomma ett intresse igen och jag hoppas snart få se henne gapa efter många skedar igen. Provade nu i e.m med vispgrädde och Oboy chokladsås och MUMS så gott det var! Fast mer än 10 skedar (små små skedar med en hel del som åker ut igen också) blir det ju förstås inte. Åhhhh vad man undrar VARFÖR? Irriterande att man förmodligen aldrig kommer att få veta varför!!! När hon väl är så stor att hon kan förklara så har hon säkert redan börjat äta och minns inte.

Nu ger vi ju välling/vispgrädde dagtid och Isosource 150-200 ml kvällstid i pump innan vi lägger oss och det går hon iaf upp bra i vikt på. Hon har passerat 12-kilosstrecket nu och börjar få lite hull. Skönt!!! Vi funderar på att prova ta bort sondnäringen kvällstid också ett par dagar för att se vad som sker med aptiten, om det nu kan göra någon skillnad.

Hur går det för er andra???

Kramar
Ann
Svar på tråden: Liten lägesrapport. :-)

Hej Ann!!

Skrivet av  bossemor*o<:)*
Så har ser det ut för oss! Senaste veckan har Bosse kräkts, kräkts och äter kräkts. Det har blivit uppåt 20 ggr/dag! Han har varit rosslig och maten kommer upp när han hostar. Det är inget roligt när man har kämpat för att han ska gå upp i vikt, och det gick så bra,för att sedan dala neråt i kurvorna igen bara pga en rackarns förkylning!!(låååång mening)
Det är nu 14 veckor sedan Bo fick sin peg-slang. Vi skulle få knapp efter 12 men det verkade som om att de hade glömt bort oss. Vi var hos barnkirurgen i veckan iallafall. Det verkar inte bli innan nyår nu. De pratar om en reflux op., men inget är bestämmt ännu. De vill se om det ordnar upp sig ändå, och det är ju vettigt. Det är ju ingen liten op precis.
Vi har även varit hos ett dysfagi-team som har hand om barn som har svårigheter med mat. Vi ska få hemskickat tips och idéer som man kan använda sig av för att få Bosse att kunna äta mer med munnen. De hade någon slags ät-påse(?!) av nät med små,små hål som vi skulle få senare. Man stoppade i matbitar i påsen, så fick barnet gnaga bäst det ville och fick bara smaken, och inga bitar i sig. De tipsade att man skulle stoppa i ölkorv(?!), oliver och liknande starksmakande matbitar. Spännande att se vad Bosse kommer gilla ölkorv ;)!
Bosse äter nu plus-välling med duocal och även lite yoghurt, glass, nyponsoppa och liknande med munnen.
Vi har även kommit på att Bo gillar glögg, han smaskar som bara den, när han får lite på sked!
Grattis till passeringen av 12-kilosstrecket!!
*kastar konfetti*
Hoppas att er lilltös börjar äta bättre snart igen, så segt att ni får bakslag hela tiden. Kämpa på(!!) och trevlig 2:a advent på dig!
Kram/ Erica och Lill-Bosse Glöggfantast
 

Hej Lill-bosse och Erica!

Skrivet av  Katarina med Maja
Oh.. 20 ggr/dag.. näe.. ni kan inte ha det på detta viset :(
Förkylningar Bläääääää...
Ja.. det verkar som man måste vara "om sig och kring sig" för jämnan annars kan man "falla ur" rullarna..trist.. hoppas att ni får göra bort det i januari (jobbigt med op. men nödvändigt..)
ÖLKORV.. ja det är smaskigt..jag har hört om ätpåsen, men vi har inte testat den.
Mmmm Glögg... ja, bosse du har BRA SMAK.. gott gott!
KRAMAR!!
 

Hej Erica!

Skrivet av  Ann m Frida-02 (Noonanflicka) och Fanny-99
Åhhh vad jag lider med er, alla dessa kräkningar tar nästan livet av en. :-(((( Hoppas verkligen att det snart lugnar sig!

Det där nätet har jag också hört talas om, ska kolla upp det lite mer. Det låter ju vettigt. Ölkorv, oliver och glögg, huh? Låter supersmaskigt!!!

Frida har börjat äta lite igen nu när förkylningen lagt sig. Hoppas att hon slipper drabbas igen nu före jul.

Kram
Ann
 

Hallå!

Skrivet av  Katarina med Maja
Ja .. förkylningar.. de tycker jag att vi har fått nog av.. vad gör de för nytta egentligen (stärker immunförsvaret?)
Ja iallafall så har jag börjat märka att de ev. kan bli lindrigare med åren.. (ta i trä:))
Skruttan klarar av dem bättre nu, inte feber så ofta.

Härligt att Frida passerat 12 kilo !!!!!!
Ja testa att ta vort en måltid, jag tror på att det kan vara ett av de bästa sätten att skapa ett intresse för mat (hungern är ju en otrolig drivkraft, kan man nå den är mycket vunnet)!!

Ja för oss. rullar det på, små avbrott och stora missnöjesyttringar.. (HUNGRIG Mamma.. ljuv musik i mina öron) Än har hon inte lärt sig hur mycket hon måste äta för att hålla sig mätt en stund (små äter) speciellt om hon vet att det vankas något smarrigt "då håller hon igen".. Jag ÄR MÄTT (efter någon sked.) Men det är förmodligen "normalt".
Hon kommer självmant till bordet! Men det blir mycket duka av, duka på.. fika, mellis, mat osv..

Ja men det kommer, vi får hålla ut!
KRAMAR!!!!
 

Hej Katarina!

Skrivet av  Ann m Frida-02 (Noonanflicka) och Fanny-99
Låter underbart att få höra att Maja är hungrig. Snacka om att jag längtar!!! Och då både för att höra henne prata lite och för själva maten!

Frida åt rätt bra igår igen så vi hoppas hon börjar äta lite bättre igen nu när förkylningen börjar släppa.

Kram!
Ann
 

Tjenixen!

Skrivet av  cajza m lillstumpan
Alltid kul när de små passerar en viktgräns.
Förkylningar är inte roliga, lillstumpan hade i stort sett precis ridit ut den hon dragits med länge när det i lördags slog till igen med massor av rinnande snuva och troligen halsont och lite feber.
Men innan den slog till genomförde hon i fredags än hjärnstamsaudiometri för att kolla hörseln. När vi träffade läkaren efteråt var det som vi misstänkt en hörselnedsättning, och läkaren berättade att hörselapparaterna var beställda och kommer i januari. När det nu är som det är är det ju fantastiskt att det går att rätta till så pass snabbt. Barnaudionom och hörselpedagog skulle omedelbart kontaktas.

Idag hade vi telefontid med nutritionsläkaren som var mycket nöjd med vikt och längdkurvornas utveckling sedan knappisättningen. Troligen kommer vi nu att byta näring till Frebini då hon inte klarar av att ta så stora mängder. Vi får se när de räknat färdigt.

Ha det gott i adventstider, själva laddar vi för lillfilurens ankomst i januari eller när det nu blir.

 

Hej!

Skrivet av  Ann m Frida-02 (Noonanflicka) och Fanny-99
Vad trist att hon ska ha även hörseln som problem. Hur stor nedsättning är det frågan om, kan de se det? Spännande att se vad som händer när hon väl har fått hörapparat!

Och dessa förkylningar, man blir galen! Har ni kollat om hennes immunförsvar är nedsatt? Man kan ju ge nån medicin (gammaglobelin) i så fall för att stärka upp det. Hon har ju varit snuvig från dag 1 på Hanen-kursen ju!!! Stackars tösabiten!!!!

Jasså ni ska testa Frebini? Det blir eventuellt nästa sondnäring för oss också. Vi får se. Du får väl rapportera hur det går för er?

Kram och klappa magen!!!

Ann
 

Lite uppdat. från oss

Skrivet av  Anna och Maja
Hej Ann och alla andra.
Varför kan vi inte få vara utan dessa förkylningar? Dom ställer ju till med så mycket mer elände för våra barn. Maja brukar vara frisk i 1-2 veckor mellan gångerna.

Ang. vikten så har hon tydligen tagit ett för stort skutt upp nu på viktkurvan. Hon hade gått upp 1 kg på 2 månader ungefär. Vi vart ju jätteglada eftersom det både har varit operationer och förkylningar som ställer till det. Men dietisten tyckte det var för mycket så vi ska nog dra ner på Calogen mängden hon får. Vi får se vad hon säger i morgon när vi träffar henne.
Då ska vi också göra en Ph-mätning. Hoppas hon inte behöver mer Losec, hon får ju ändå 25 mg om dagen.
Är det ngn som vet om refluxen kan växa bort med tiden?

Ang. ätandet så händer det inte mycket. Hon har ju en hel och lagad gom nu så när hon väl får in ngt i mun så åker det inte ut genom näsan men hon har ingen större lust att äta... Det kom´mer när det kommer.
Den som väntar på ngt gott....

Kram till alla!
 

Artiklar från Familjeliv