Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

några frågor

Skrivet av maya
Fick höra att om man nämner förlossningsskräck får man avslag direkt. Men hur är det med vestibulit? Måste man få den utredd då? Här i stan säger doktorn bara att det är inbillning...

Sedan undrar jag hur psykisk ohälsa påverkar. Dels djup depression med ångest och enstaka psykoser, dels en störning som förmodligen är AS. Är våra chanser lika med noll för all framtid eller finns det någon slags "preskriptionstid"?
Svar på tråden: några frågor

kan inte svara

Skrivet av  lotta
på alla dina frågor, men åtminstone en del. Avslag brukar man få om man har allvarliga sjukdomar och dit hör troligtvis psykoser. Depression med ångest vet ajg inte hur man ser på men det torde ju vara så att om man fortfarande är sjuk klarar man inte av att ta hand om ett barn.

Om motiven till adoption är oklara kan utredaren också dra öronen åt sig. Det bästa är att ha tänkt igenom det ordentligt själv innan man påbörjar utredningen. Och att tänka på att adoption ju också innebär ett extra ansvar gentemot barnet och att det är därför man också måste ställa lite högre krav på adoptivföräldrar. Vara ärlig och öppen mot utredaren tror jag är viktigt så att man kan stå för hemutredningen den dagen barnet vill läsa den!

 

Artiklar från Familjeliv