Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hejsan

Skrivet av Kickan
Har lite funderingar om hur det går till att adoptera.
Vet att man måste genomgå någon sorts utredning .
Vore tacksam för all information.
Kanske skulle presentera mig. Är en tjej på 32 år som är gift och har en son som är 6 år. Min man och jag har försökt att bli gravida i 3,5 år och inte lyckats. Har börjat prata om olika alternativ och funderar på adoption.
Svar på tråden: Hejsan

Lite tips!

Skrivet av  Zimba
Hej!

Här kommer lite länkar som du och din man kan titta på..

http://www.nia.se/ (här kan ni läsa vad som ingår i en hemutredning mm)

www.adoptera.nu
http://www.adoptionscentrum.se/
http://www.bfa-a.se/
http://www.bvadopt.bd.se/
http://www.ffia.se/start.html

Är ni intresserad av att adopera så kontakta familjerättan i er kommun för att ställa er i kö till en hemutredning. Vissa kommuner kan ha lång kö..

Lycka till!!

Zimba (mamma till två flickor från Kina :-)
 

Kurs

Skrivet av  Lycka till
På de olika adoptionsorganisationernas hemsidor finns även tips på en del böcker som är bra. Jag rekommenderar varmt Kestin Weigels "Längtansbarnen". Vet inte om den fortfarande finns i handeln men du hittar den säkert på biblioteket.

De olika adoptionsorganisationerna håller kurser för de som vill lära sig mer om vad det innebär att adoptera. Jag rekommenderar varmt att ni går en sådan kurs. För det första får ni lära er en massa om adoption och ni får möjlighet att lyfta fram och diskutera era funderingar.

Lycka till med era adoptionsfunderingar. Vi har underbar dotter från Kina och om det är någonting jag ångrar så är det att vi kastade bort så mycket tid, ork och pengar på IVF.
 

Artiklar från Familjeliv