Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hemutredning väntetid

Skrivet av Frågvis
Hej!
Vi börjar så smått fundera på att adoptera och jag har hört att ofta är lång väntetid innan man ens får börja sin hemutredning. Är det någon som vet hur lång väntetid det är i Göteborg?
En annan fråga är vad som händer om man flytter till en annan kommun mitt i adoptionsprocessen? Måste man bo kvar i den kommun som man ställer sig i kö tills men har fått ett godkännande?
Svar
Enklaste sättet...
.. att få veta väntetiden i just din kommun är att ringa dit. Det kan också i större städer skilja mellan olika delar av staden.

Man kan bara få medgivande gällande den kommun man bor i. Så flytta får man antingen göra före utredningen eller efter att adoptionen är genomförd.

Skrivet av  S-J *~< l :-)
Väntetiderna
skiljer sig från kommun till kommun och från tid till annan. Det som idag är jättelång väntetid kan vara ingen alls till våren och tvärtom!

Beträffande att flytta så är det bäst att göra utredningen i den kommun dit man tänker sig flytta. Då gäller medgivandet med en gång och inget behöver göras om. Ni måste vara folkbokförda i den kommun medgivandebeslutet tas. Föräldrautbildningen (som blir obligatorisk från 1 januari) kan dock gå bra att göra i en kommun och därefter hemutredning i en annan...
Skrivet av  Inga Visor
Tack
för era svar
Skrivet av  frågvis