Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

sjukgymnastfrågor

Skrivet av lilla o
Hej!
Jag har en dotter på tre månader som ska börja med sjukgymnastik. Har ni några tips på vilka frågor jag ska ställa till sjukgymnasten? Vilken typ av sjukgymnast har ni gått till? Jag ska till en på vårdcentralen och är lite fundersam på hur mycket erfarenhet de har av den här sortens problem... Någon som vet?
Svar på tråden: sjukgymnastfrågor

vana viktigt

Skrivet av  E&E
Hej
Jag har två barn: ett på två år och ett på fyra månader, båda har diagnostiserats Torticollis. Jag inser nu med vårt andra barn att det är viktigt att ta reda på hur kunnig sjukgymnasten är. Den vi har nu arbetar enligt Vojta metoden och verkar mycket insatt i problematiken. Det har hänt otroligt mycket på bara några veckor. Med mitt första barn gick vi i ett år och jag tyckte nog inte hon gjorde så mycket.
Fråga vilka metoder som används och vilken vana sjukgymnasten har av att arbeta med små barn.
 

E&E- Vad är Vojta?

Skrivet av  Ylin
Vad innebär Vojta-metoden? Jag känner igen "bananbeteendet" (under "amningsbekymmer") hos mitt eget barn som har torticollis. Är ditt äldre barn helt återställt nu?
 

E&E - 2 barn med torticollis - slump?

Skrivet av  Ylin
E&E, känner du till om det finns någon ärftlighet i torticollis? Eller är det helt slumpmässigt att båda dina barn har åkomman? Tror er läkare att "bananbeteendet" (när barnet spänner sig bakåt i en båge) beror på torticollisen?
 

så här var det för oss

Skrivet av  Elsa B
Min son fick diagnosen torticollis när han var 6 veckor. Vi gick till en sjukgymnast på Krokslätts vårdcentral. Hon var specialiserad på barn. Hon visade oss vilka övningar vi skulle göra med honom. Kräv att få göra själv medan hon tittar på! För vår del gick det ut på att tänja ut den korta muskeln i halsen, och det kändes helt fel först - jag menar, man är ju så rädd om den lilla nacken! Vi fick gå en gång i veckan i tre månader (mindre ofta mot slutet) och sedan hade han blivit bra. Man ser det inte alls på honom idag (men vi var noga med att ha en ganska tjock kudde redan från v. 6, så att han inte skulle bli sned). Hemma gjorde vi övningarna med honom minst fem minuter fyra gånger om dagen. Lycka till!
 

Artiklar från Familjeliv