Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Nu har vi...

Skrivet av Maria & Noah
varit hos läkaren. Vår vanliga husläkare hade inte mottagning idag så vi fick en annan. Men medans vi väntade hittade jag vår ordinarie och bara berättade lite kort. Det första hon säger är torticolli. Är det nåt så finns jag här sa hon eftersom vi skulle träffa en annan.

Vi kom då in till en manlig läkare, vi talade om som det var. Jaha säger han, kollar lite på Noahs nacke och säger att det verkar inte vara nåt fel. Det växer bort säger han då. Då höll jag på att explodera. Min sambo säger då lite försynt till läkaren, torticolli? Ja det vet jag inte om barn kan få säger han då. Men va bra sa jag eftersom du inte vet så åker vi till barnakuten då. Då gick han och hämtade vår ordinarie läkare.Hon uppmande då honom att skicka en remiss till ortopeden på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Jag har förkortat ned hela historien om vad som hände idag eftersom den blir ganska lång annars :-)

Jag var både arg och ledsen när jag gick därifrån. Tänk om vi inte hade varit pålästa vad hade hänt då. JO då hade vi gått hem och trott att det skulle växa bort. Varför måste man alltid veta vad det är man söker för för att kunna få rätt vård?

Hur som helst nu är allt i rullning så jag hoppas att vi snart får komma dit. Känns fortfarande ovisst och stundtals är jag ganska ledsen. Men som min mamma sa det är ju inget livshotande, och visst är det så. Det går ju att fixa till.

Tack alla ni som ställt upp och svarat. Vi hörs igen
:-)
Kramar Maria
Svar på tråden: Nu har vi...

jösses!

Skrivet av  Kattis med Theo 020127
det är bara inte klokt! Visst, en allmänläkare kan ju inte veta allt, men han måste ju veta när han ska skicka vidare till specialist och inte... Att han inte ens visste att barn kan ha torticollis! Jösses...

Det här verkar inte vara alltför ovanligt. Att man får söka vård själv alltså. Vår historia känner ni ju till och en kompis berättade precis att hennes syster råkat ut för samma sak. BVC och läkare där hade inte reagerat utan dom hade sökt hjälp själva. BVC fick t o m prick för detta felet.

Jag vet hur du känner det, jag var väldigt lessen när vi fick beskedet. Nu har ju ni ännu inte fått besked, det kan ju vara så att Noah är bra i sin nacke. Försök se det positivt! Detta ger ju inga men och han kommer ju att bli bra, även om det kanske blir en jobbig period. Och det är ju bra att det kommer fram så tidigt!

Hoppas nu inte ni får vänta för länge. Det borde gå fort, fast det gjorde det ju itne för oss. Sa dom nåt om det?
Håll oss uppdaterade!
 

Herregud!

Skrivet av  Anna m Elias-01 + bf 19/3
Det är ju så man blir mörkrädd... Man ska väl kunna lita på att man får så bra vård som möjligt, men icke!
Bra att du fick en remiss till Astrid Lindgren i alla fall. De har bra sjukgymnaster där har jag hört men det är inte alltid de tar "långvariga" patienter. Vi fick inte gå där utan blev "skickade" till en privat sjukgymnast. (Som var jättebra!) Om remissen dröjer så tycker jag du helt klart ska kontakta en sj.gymnast. Om inte annat för konsultation. Maila mig så får du tel.nr till vår.

Kram å lycka till!
 

okunskap

Skrivet av  lilla o
Hej Maria!
Jag tror att det är ganska vanligt att sjukvårdspersonal inte vet vad torticollis är. Jag går själv hos en sjukgymnast pga en whiplashskada och av nyfikenhet undrade jag om hon hade några tips ang torticollis hos barn. Hon undrade om barn kunde ha det?!?

Tyvärr tror jag att man måste stå på sig och leta aktivt tills man får den hjälp man behöver. Själv har jag inte lyckats hitta rätt ännu, men vi får väl försöka hjälpa varann alla härinne på det här forumet.

Hoppas att ni snart får tid på Astrid Lindgrens Sjukhus!

*kram*