Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Byte av sjukgymnast?!? (långt)

Skrivet av lilla o
Hej!
Sjukgymnasten som har hand om min dotter har tidigare aldrig stött på torticollis-barn. Hon försöker ge tips på övningar, men jag känner att hon inte riktigt har de kunskaper som krävs.

De övningar vi gör är mest sådana som jag kommit på själv - ibland med tips från sjukgymnasten. Förvisso har dessa hjälp ganska mycket, men jag känner ändå att jag inte riktigt får det stöd jag behöver.

Min flicka tycker heller inte om att gå till sjukgymnasten. Vi har bara varit där två-tre gånger, men de gångerna har hon skrikit konstant hela besöket och sedan efter besöket sovit utmattad i två timmar. I vanliga fall sover hon inte alls på dagarna...

Hur fungerar det med era sjukgymnaster? Hur ofta träffar ni dem? Vilka kunskaper har de sedan tidigare? Vad tycker era barn om att gå dit?

Många frågor har jag visst idag... *ler*... men jag funderar allvarligt på att byta sjukgymnast och vill gärna veta hur ni andra har det.

Är det någon som har tips på någon bra sjukgymnast i eller i närheten av Lund? Att byta sjukgymnast känns som ett bra val. Jag har gett den vi började gå hos en chans, men det har inte riktigt fungerat. Jag vill helst hitta rätt nu nästa gång dock... känns lite jobbigt att behöva börja om.

Tack alla ni som orkat läsa ändå hit. Ibland behöver man bara skriva av sig lite... *ler*...

Kram!
Svar på tråden: Byte av sjukgymnast?!? (långt)

jag tycker du ska byta!

Skrivet av  Kattis med Theo 020127
Men lägg energi på att hitta någon som har erfarenhet av detta! Tror att det betyder mycket. Nu är det säkert svårt att hitta nån som är specialiserad på torticollis, som vi har turen att ha gjort, men det borde ju finnas någon som har lite mer erfarenhet i alla fall?

Vi går på sjukgymnastiken på Dr Silvias barnsjukhus på Östra i Gbg. Östra har ju det bästa barnsjukhuset i landet och jag känner verkligen att vi får allt stöd vi behöver. Ibland är det bra att bo i storstad. När läkaren skickade oss till vår sjukgymnast så kallade han henne "den bästa" rätt och slätt. Känns bra.

Vi ska dit idag för tredje gången. Vi går inte speciellt ofta, ca var tredje vecka hittills. Tyngdpunkten ligger ju på att träna hemma. Vi tränar ju inte hos sjukgymnasten, utan pratar mest och hon vill ju se om det händer något. Varje gång har vi fått lite nya tips om träningen. Men vi har ju inte varit där så många gånger, så jag vet inte riktigt vad vi ska göra idag, mer än att hon ska följa upp.

Theo tycker det är rätt okej, det finns ju så många skojiga leksaker. Men så är han ju lite äldre oxå. Men han blir arg och lessen när hon drar och vrider och vänder på hans huvud förstås. Så efter en halvtimme brukar han vara rejält gnällig.

Dessutom tycker han sämre och sämre om träningen. Och han lyfter inte alls huvudet så mycket som vi önskar. Känns hopplöst ibland, nu har vi tränat varje dag i 5 veckor, och märker inget resultat. :-(

Jag återkommer i eftermiddag/kväll och berättar om besöket idag.

Är så glad att detta forum finns, det är verkligen toppen att få skriva av sej till andra i samma situation!!!

Kram på er!
 

Hej!

Skrivet av  lilla o
Jag har beställt en tid hos en annan sjukgymnast nu. Det du skriver om att det är viktigt att de har tidigare erfarenhet är helt rätt. Det verkade som att den nya arbetat med torticollisbarn tidigare, så det ska bli spännande att se vad som händer. Det hade kanske varit bra att som du bo i en lite större stad, men jag tycker ändå att Lund är inte så litet, så nog borde jag kunna hitta någon här. Om inte annat får jag väl söka mig till Malmö.

Vad tråkigt att Theo inte tycker så mycket om sjukgymnastiken. Jag har själv tänkt och tänkt och tänkt på vad man kan göra för att få den roligare, men inte kommit någon vart. Kanske är det något nödvändigt ont som barnet tillsammans med sina föräldrar måste gå igenom... Man får försöka göra det bästa av situationen, men det är svårt... Jag försöker tänka att vi måste kämpa på för att det ska bli bra i framtiden. Jag håller tummarna för att ni snart kommer att märka lite framsteg hos Theo!!!

*Kram*
 

tycker oxå ni ska byta.

Skrivet av  Anna m Elias-01 + bf 19/3
Det finns ju dom som är specialiserade på torticollis och det borde ju finnas i Lund med.
Vi gick varannan/var tredje vecka ungefär och vi fick hela tiden nya tips på övningar som vi skulle göra + att hon hade "stenkoll" på om Elias blev bättre eller inte. Jag känner mig jättenöjd med vår SG och det tycker jag ni oxå borde få känna, så Byt!

Kram å lycka till!
 

Hej!

Skrivet av  lilla o
Innan var det en speciell avdelning på universitetssjukhuset som hade hand om torticollisbarn, men de har slutat med det nu och därför känns det som om den kunskapen de hade bara försvunnit. Sjukgymnasterna på vårdcentralerna kan inte så mycket om det eftersom de inte haft hand om dessa barn tidigare och det ställer klart till med problem.

Nu har jag beställt tid hos en privat sjukgymnast som stött på torticollis tidigare, så jag hoppas att det kommer att bli bättre. Skriver mer och berättar när jag varit där. Naturligtvis bidrar jag nu till att sjukgymnasterna på vårdcentralerna inte får "öva", men jag vill inte att min flicka ska vara försökskanin... vill bara att hon ska bli bra...

*Kram*
 

Vår sjukgymnast...

Skrivet av  Ylin
... är vi hemskt nöjda med. Vi träffade henne under en period ca varannan vecka, nu är det tyvärr lite glesare. Hon är specialiserad på barns motoriska utveckling och har träffat på många barn med torticollis, hon är dock inte expert på just torticollis. Hon har alltid förslag på flera olika övningar och tar sig tid att svara på alla våra frågor. Vår dotter får hon väldigt fin kontakt med, vi upplever att hon oftast tycker att det är roligt att gå till sjukgymnasten och att hon kan koncentrera sig väl på att utföra övningar och så. Självklart har vår dotter varit lite smågrinig vid något tillfälle ibland, men är hon mätt och pigg och glad brukar det gå hur bra som helst.

En jätteviktig egenskap hos vår sjukgymnast är att hon är väldigt lyhörd för vår dotters humör - om hon protesterar ordentligt mot något så avbryter sjukgymnasten genast övningen. Det verkar lite konstigt att er dotter har fått skrika konstant under era besök - det kan inte rimligtvis ha gått att få henne att samarbeta om hon har varit så ledsen, eller?

Jag måste tillägga att min dotter var väldigt liten (7 veckor) första gången vi var hos sjukgymnasten, så hon har hunnit lära känna henne innan hon var i en sådan ålder att hon reagerade på främlingar.

Om DU inte har förtroende för sjukgymnasten så tycker jag absolut att du ska försöka byta om det går!

Lycka till!
 

Hej!

Skrivet av  lilla o
Er sjukgymnast låter bara för underbar!!! Jag har bytt nu och hoppas att den nya blir mer som din. Om man kan få barnet att tycka att det blir roligt att gå dit blir det klart lättare att se vilka övningar som behövs och vilka framsteg som görs.

Kanske är det dumt att byta nu när min flicka är sju månader eftersom hon just som du skriver reagerar på främlingar. Hon är ganska reserverad mot personer hon inte känner. Å andra sidan kan det nästan inte bli värre än det varit hittills.

*Kram*
 

Sjukgymnast

Skrivet av  /U
Hej !

Vår son har också Torticollis och vi bor i lundatrakten.

Maila gärna [email protected]

- så kan vi kanske utbyta erfarenheter om sjukgymnastik.

 

mailat...

Skrivet av  lilla o
Hej!
Tack för ditt svar. Jag har mailat dig. Det ska bli intressant att höra vilken sjukgymnast ni har.
 

Artiklar från Familjeliv