Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Tillbaka...

Skrivet av Eva med Oscar-02 och Matilda-04
Jag skrev lite här för snart 2 år sen då Oscar var liten och hade torticollis. Gick till sjukgymnast tills han var 8 månader, sen tyckte hon att han var så bra så vi inte behövde gå mer.

u har han fått en lillasyster, Matilda 2 månader. Upptäckte för några veckor sen att hon har samma tendenser, så vi ska träffa samma sjukgymnast om 2 veckor. Känns skönt att hon blir kollad tidigt så vi kan se om hon behöver tränas och hur mycket.
Svar
Trist
att lillasyster kanske också har torticollis, men bra att det upptäcks så tidigt! Har funderat mycket på om nästa eventuella barn också kommer få torticollis. Vet också att jag kommer vara väldigt uppmärksam och börja träna mycket tidigare - Theo fick ju inte diagnos och sjukgymnastik förrän han var 11 månader, trots att han haft torticollis sedan födseln. :-/

Lycka till hos sjukgymnasten!
Skrivet av  Kattis med Theo
tack.
känns inte lite jobbigt som med Oscar, man vet ju lite mer vad det handlar om + att vi får träning tidigare (Oscar var 4 månader). Är nog ingen tvekan om att hon har det, nu när hon börjar bli liite stadig i huvudet så ser man att det tippar, tidigare såg man ju att hon tittar åt ett håll. Hoppas bara att träningen hjälper och inte behöver bli så jobbet. Skriver säkert mer nästa vecka efter besöket.
Skrivet av  Eva med Oscar och Matilda
hoppas det har gått bra
ifall du inte vet det så finns det en speciell kudde som man kan ha åt barn med torticollis och som motverkar att huvudformen blir sned. Den heter Baby Sleep EZ Sleep System och vi köpte vår på www.babyparadise.dk (bor i Danmark)

Lycka till med träningen, och hoppas det bara är en mild form av torticollis som din dotter har!
Skrivet av  Nette