Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Det har nu gått 2½ månad

Skrivet av Nette
sen Noel fick sin Botox-spruta och hans torticollis har blivit bättre med stormsteg! Det visade sig att han var den första som fått Botox för Torticollis i Danmark (i Norden?) så han är lite av ett försöksfall faktiskt. Botox brukar man annars ge åt barn som har spastiska muskler, så det är väldokumenterat att det inte ger några bieffekter utan enbart positiva effekter så därför kändes det inte enbart som nåt experiment. Det de på sjukhuset nu har konstaterat är att det var onödigt att skicka honom på ett par röntgen först och skall därför ändra sina rutiner: när ett barns torticollis inte blir bättre efter en 6 mån så ska man direkt pröva botox och först sen ifall det inte funkar skicka på röntgenundersökning. Sen först blir det tal om operation.

Lite info ifall nån annan hamnar i samma situation...
Svar
länk
Här står lite om torticollis och botox-injektioner: http://216.239.59.104/search?q=cache:oT47u4Vd7eUJ:www.thechildrenshospital.org/publications/pmr/1999/99spring.pdf+botox+injection+congenital+torticollis&hl=sv
Skrivet av  Nette
Va härligt
att det gett så bra resultat! Tränar ni också, eller är det sprutan allena som gjort sitt?
Skrivet av  Kattis m Theo och Pyret v 6
tja..
det var i början mening att vi skulle träna, men det blir mindre och mindre hela tiden. Den första tiden stretchade vi honom en gång om dagen, men nu är det bra om det ens blir en gång varannan vecka - ungen sambarbetar inte på det planet längre, är för medveten nu (1 år och tre månader gammal nu). Men han tränar själv! Det är det som är det bästa med Botoxen, den slappnar av hans muskel så mycket att han kan göra en hel massa fler rörelser än tidigare och de här rörelserna gör han helt automatiskt när han leker så han tränar själv varje dag och blir bättre och bättre hela tiden!

Om ett par veckor ska vi på uppföljning till sjukhuset och se om Noel ska få en spruta till. Spännande! Jag är jätteglad över att vi hittade den här läkaren som föreslog botox i stället för operation.
Skrivet av  Nette