Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Andra botox-sprutan avklarad

Skrivet av Nette med Noel 03
Noel fick sin andra botoxspruta i förrgår. Den första hjälpte massor och man kunde tydligt märka hur han blev bättre och bättre ju mer han rörde på sig och tänjde på muskeln som då var slapp. Vår fysioterapeut mätte hur många grader han blev bättre efter sprutan och det var många! För några veckor sen började effekterna avta och då började han sitta mer snett igen. Vi var på kontroll och då konstaterade läkaren att han skulle få en spruta till och mer fysioterapi. Elasticiteten i muskeln har blivit mycket bättre och också bibehållits även om botoxen klingat av, men den passiva huvudhållningen blir sämre och sämre.

Det gick riktigt bra när Noel fick sin botox den här gången också. Först fick han bedövningssalva på nacken, sen fick han lugnande medel rektalt och blev som ett litet minifyllo, bara låg och skrattade och sluddrade och var glad. Sen när läkaren sprutade in botoxen så verkade det göra mindre ont än vaccineringen t o m, så det var verkligen en "piece of cake". Jätteskönt!

Nu ska vi börja med fysioterapi igen, hade hoppats på att sluta med det, men Noel är så självständig nu (1 år och 4 månader gammal) så jag och hans far får inte längre lov att öva med honom. Det får däremot fysioterapeuterna och Noel älskar dom och att vara där så det känns som en kul grej att göra på fredagarna i själva verket.
Svar
Hur har det gått?
Upplevde också att det blev oerhört svårt att träna Theo när hn anärmade sej ett och ett halvt...
Skönt att sprutan gick bra.
Skrivet av  Kattis m Theo & Pyret v 16
den här gången
har jag tränat massor med Noel och tänjer hans nacke så ofta jag hinner. Vilket inte är så ofta för han är så stor nu att han genomskådar det mesta och inte vill sambarbeta sen. Vi går hos en ny fysioterapeut nu och hon tar i extra mycket för nu ska den tänjas ut, muskeln, så länge som botoxen ännu är i kraft, men jag och min man misstänker att han kommer att få minst en spruta till.

Jättesvårt att träna nu när Noel är så stor och livlig och självbestämmande. Har du några tips? Det enda som bergis funkar är att sitta och se på en TV som sitter högt upp på väggen och sitta så att Noel sitter och tittar snett upp till vänster och s a s stretchar muskeln helt själv (tack och lov för Allrams julkalender!). Annars brukar jag öva "skottkärra" med Noel, men det orkar han inte med så mycket, han brukar också dra sig upp i sängar och på det viset öva nackmusklerna lite grann. Hemma har vi en jympaboll som vi också använder och den går lite an, men jag tycker fortfarande att vi tränar alltför lite, speciellt nu när vi är över julen hos mina föräldrar

Alla tips tas emot, om det är nåt som jag missat!
Skrivet av  Nette med Noel 03