Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Perfekt hörsel?

Skrivet av Helena
Vår dotter har rör sedan en månads tillbaka. Hon var 1 år när hon fick dem, men har troligtvis haft vätska i mellanörat något halvår dessförinnan och verkade vara i princip helt döv till hon fick sina rör. Hon pratade och ljudade heller inget innan hon fick rören.

Jag skulle gärna vilja veta hur barn med liknande bakgrund utvecklade tal efter rörinsättningen. Hur lång tid tog det innan de kom igång? Har de fått bra hörsel? Och hur är deras tal? Hörde och pratade de innan de fick rören?
Svar på tråden: Perfekt hörsel?

Hej!

Skrivet av  Susanne med Douglas 030122
Jag kan ju inte direkt svara på din fråga eftersom vår Douglas, 14 månader, bara har haft sina rör sedan i måndags. Ville bara berätta att här är en som är i samma situation.
Från 1 månads ålder till det att han var 6 månader så visade två hörseltester att han hade i nästan ingen hörsel alls. Först visste vi inte om han var hörselskadad/döv eller om det var all vätska bakom trumhinnorna som var boven. Vid ett hjärnstamsaudiometri-test så fick vi veta att han hade hörsel till i alla fall normal samtalston.
Han började jollra lite först vid 10 månader, men det är först nu vid 14 månader som han jollrar nyanserat. Han är dock mycket tystlåten av sig.
Vi har precis börjat med teckenstöd för att förstärka det talade språket och skapa en alternativ kommunikation för honom. Det hoppas vi ska få igång talet.

Hur har din dotter förändrats sedan hon fick rören? Douglas har hittills inte visat några förändringar.
Hoppas att din tjejs tal snart kommer igång!
 

Hejsan!

Skrivet av  Helena
Hur har det gått med Douglas? Har ni hunnit märka någon skillnad?
Vår dotter började aldrig jollra, men sedan hon fick rören för någon månad sen har hon kommit igång att ljuda lite, men hon reagerar inte så mycket på ljud nu heller. Och tystlåten är hon fortfarande och det är inget nyanserat joller, mer morrande ljud!
Varför har ni teckenstöd? Tror man inte att han kommer att komma igång av sig sjäv annars? Är det något som vi också ska försöka få hjälp med tror du?
 

Artiklar från Familjeliv