Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Fick höra ny teori!!!

Skrivet av Py
Hej på er!! Min lilling Viggo hade konstant öi från det att han var 9 mån till ett år. 7 pencillin kurer o tid för op. Fick av en dietist höra att det kunde bero på att jag ammar honom liggandes i sängen (han hade/har fri tillgång till tutte) och att mjölk kunde komma in i hörselgången och bilda bakterier. För oss kan jag bara säga att detta stämde nog - han var inte en gnutta förkyld under dessa månader!!! Nu har det vänt - tre månader utan öi (peppar peppar) och han har varit förkyld under denna tid. Jag ammar kanske en gång mot morgonkvisten.... Detta gäller självklart inte alla barn - men om ni ammar liggandes o har mycket öi - prova att sitta o amma istället!
Kram på er och tankar till med öronbarn!
Py
Svar på tråden: Fick höra ny teori!!!

Samma sak med välling...

Skrivet av  Helena m Emma 8/6-03(Cissi -97)
har jag hört.... Jag hade däremot inte hört det om ammning.
 

Tvärtom...

Skrivet av  Susanne med Douglas 030122
...har de sagt till oss! Douglas har fått flaska med ersättning sedan 1 månads ålder (sondmatades innan det)och till oss har de på neonatalavdelningen och öronspecialisten sagt att om han hade kunnat ammatså hade han kanske inte haft fullt så mycket besvär.
Modersmjölken skulle vara läkande för barnet. Då Douglas var riktigt lite och var förkyld så sa de på neo åt mig att droppa modersmjölk i näsan på honom.
Men, annars stämmer det ju. Välling är ett främmande ämne som kan åka upp i örat och ställa till med oreda om barnet måste anstränga sig då det suger. Däremot så skulle modersmjölken inte uppfattas som främmande och inte skapa de problemen.
Visst, är det konstigt att alla inom sjukvården säger så olika. Man kan ju tycka att det borde ha lite koll på vad de säger. Speciellt när de säger tvärtemot...*ler*. För er har det ju uppenbart fungerat att ändra på det! Skönt att han har sluppit öi nu ett tag! Hoppas han slipper dem i fortsättningen med!
 

O Viggo som

Skrivet av  Py
inte fick flaska med välling förrän efter ett års ålder "S"... smått otroligt ja att det finns helt tvärtom teorier. Det var något som hände när de ammas - svalget o rörelserna från käkarna bla bla bla... nåja!
Lycka till själv! Såg att ni fått rör och att det funkar bra hitills!
Kram Py
 

Jag tror på teorin...

Skrivet av  Helena
pga av att jag har haft eländiga ryggproblem var jag tvungen att ligga och amma hela tiden, ca 8 månader. Antagligen beror mycket att E:s öi på det. Inte roligt att inse att mitt diskbråck eventuellt har gjort att min dotters hörsel skadats...
 

Artiklar från Familjeliv