Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ny här

Skrivet av Karin med Alva John Ebba
Hej är ny på detta snack! Har en liten tös 10-mån snart som har haft 5 ÖI varav två med perforerad trumhinna. Den senaste var vi på VC och fick Kåvepenin 5 dgr ett knappt dygn senare 39 i temp, på öron akuten skrev de ut Amoxicillin 7 dgr. 5 dagar efter avslutad kur värker det hål på trumhinnan igen. Ska till öron akuten i morgon bitti. Der är så synd om henne hon har så ont innan det "går hål". Finns det någon gräns för när man kallas för öronbarn? Har alla era barn i syskonskaran varit öronbarn? När kan det bli aktuellt med rör? Har ni någon direkt kanal till en öron specialist? vår VC är har inte nån vidare bra vårdkvalite eller service. Det känns ju angeläget att få träffa en öron läk. Hur går det med hörseln efter många ÖI? Tacksam om ni vill dela med er av era erfarenheter!!//Karin
Svar på tråden: Ny här

så här har vi haft det...

Skrivet av  Jennie med Tilde 000614 & Ville 030420
Ville fick sin första öi när han var 8 mån och sedan har han haft 6 st(en gång har trum.hin spruckit) och för 2 veckor sedan hade han sin sista och då fick jag remiss till öronkliniken(läkare på VC som gav oss det).öronläkaren frågade om vi funderat på rör eftersom han är så liten och med risk för dålig hörsel så bestämde vi att det fick bli rör.Det ska ske på onsdag(nervös)
Jag resonerar så här:kan rören hjälpa min son att slippa det här så är jag villig att chansa för han plågas mer av ständiga öi än av operation(nersövd)
Jag tycker att din dotter kan kallas för öronbarn.
Tycker absolut du ska ta kontakt med öronklinik.
 

glömde skriva

Skrivet av  Jennie med Tilde 000614 & Ville 030420
att stora syster har haft öi en gång när hon var 2 år.
 

Och för oss

Skrivet av  Annika m. Robin 23 mån & Michelle Maj-00
Robin fick sin första öif vid 6 mån, nästa 2 mån senare, nr 3, 9 mån senare osv.

Varje gång har det gått hål på minst 1 trumhinna så när han hade sin förförra så sa läkaren på AVC att ta upp frågan om rör, och det skickades remiss direkt när läkaren hörde att trumhinnan spruckit varje gång.

Han fick en öif i måndags och det var hans 5:e på lite mer än ett år. Den 10/5 får han rör.
Läkaren trodde att han kan höra lite dåligt, inget vi har märkt och de kunde inte kolla hörseln då han precis hade haft en öif.

 

tackar

Skrivet av  Karin med Alva John Ebba
Tackar för svar. Vi var på öron akut-mott i morse och hör och häpna de har infört remisstvång from 1/5. Tack och lov fick vi komma in ändå eftersom Ebba ju är ett öron-barn (så fick jag det klart för mig:-)). Det hade gått hål som vi trodde bara att köra igång med en ny kur. Vi ska till öron på kontroll om två mån då ska jag fråga om rör.
Hur har ni det på era sjukhus går ni till VC eller direkt till öron? På vår primärvårds akut har de inte velat ta emot barn yngre än året, men det måste det väl bli ändring på nu. Ebba har en tendens att få ÖI på helgerna:-)
 

Nya rutiner här nu

Skrivet av  Annika m. Robin 23 mån & Michelle Maj-00
VC går jag inte till alls, de har gjort så mycket fel, gillar dem inte.
Innan i höstas fick man åka upp akut till Barnmottagningen, men nu tar de bara emot barn under 1 år där.
Så det är vanliga akutmottagningen som gäller.
Sist vi var på öron så sa de att vi kan ju komma dit så att de får se honom.
Men, det var ju stängt nu när han fick sin senaste förra måndagen, så det var akuten igen.
 

Stackars liten!!

Skrivet av  Helena m Emma 8/6-03 (Cissi -97)
Det verkar som om pc-kurerna inte tar. Så var det för Emma sist också, då blev det öif med 2 veckor mellan. Första gången fick hon Amimox 7 dgr och nästa gång Spektramox 10 dgr.

Jag går till en öronläkare med mina tjejer. Han är helt underbar med barn. Vad jag har förstått så är det ganska svårt att se i små barns öron och det kräver ett tränat öga, vilket de kanske inte har alla gånger på vc.

Bor ni i Stockholm så kan jag tippsa om en bra öronläkare....
 

Ja tack!!

Skrivet av  Karin med Alva John & Ebba
Vi bor söder om söder, vill GÄRNA ha tips på bra öron läk. Vi ska till SÖS om två mån, men jag gissar att vi behöver en ny remiss vid nästa ÖI och då kan det väl vara bra att ha ett önske mål om läk. Det är ju inte klokt att ha remiss tvång för små barn... Jag tycker att "folk" har lite nonchalant inställning till ÖI. Läste på ett annat snack där en mamma aldrig skulle ge PC för en liten ÖI ??!! Hennes barn kan aldrig ha haft någon...