Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Då var det dags för öif igen. =(

Skrivet av Helena m Emma 8/6-03 (Cissi -97)
Emma började att snora i söndags. Igår kväll var hon gnällig och började gråta när hon satt och åt, precis som om skulle ha bitit sig... I natt gick det hål på vänster trumhinna. Hela örat är alldeles kladdigt. Det känns skönt så här efteråt att jag följde magkänslan och gav henne alvedon innan jag la henne, men jag kunde inte tro att det skulle sluta så här.
Jag hade verkligen hopppats att Emma skulle klara sig nu. =(

För en månad sedan när vi var på återbesök hos öronläkaren så pratade han rör. Men han trodde/hoppades att vi skulle slippa fler öif på ett tag nu när det blev varmare. Vi får se vad han säger.

Svar på tråden: Då var det dags för öif igen. =(

Hur har det gått?

Skrivet av  Karin med Alva John och Ebba 20/7-03
Vad sa er öron läk?? Har hon frisknat till lilla Emma? (vad heter han hoppas att vi kan få komma dit oxå:)) Vår lilla Ebba håller på med sin Spectramox kur sedan i söndags, men det är som om hon inte blir bra riktigt, hon drar sig i öronen kliar in i örat och är smågrinig. Vi får väl ha lite is i magen några dagar till. Nu vill vi ha sommarlov från onda öron eller hur :).
 

Emma är en solstråle!!

Skrivet av  Helena m Emma 8/6-03 (Cissi -97)
Det märks inte på henne att hon har/hade problem med öronen. Det blev Spektramox igen, 7dgr.

Öronläkaren sa igen att om det inte varit sommar snart så skulle hon fått rör. Så fortsätter hon på detta viset till hösten så blir det rör.

Jag vet inte om det är någon idé att rekommendera specialister längre iom den nya remisslagen. Man måste alltså ta sitt barn till vc för att de ska bedöma om de ska skriva en remiss till en öronläkare tex. Och är det så att man nu har gått hos en särskild spec.läkare och inte varit där på tex 6 mån (räknat från 1/5 tror jag) så måste man ha remiss och det är ju inte alls säkert att ens vc-läkare remiterar till just den läkaren. (Blev lite långt men jag har blivit så upprörd över den här lagen)*grrrr*

Vår läkare är i alla fall Jackie Littson på Victoria kliniken vid Medborgarplatsen. Han är kalas bra!!
 

Skönt att hon mår bättre

Skrivet av  Ewa,73 med Olivia 1/7-03
Men avvaktar de hela sommaren nu?? Vad händer om hon redan innom 1 månad har ÖI igen???

Olivia har ju nu precis avslutat en kur Antibiotika, så nu hoppas jag att hon inte ska få fler ÖI...
 

Skulle hon fortsätta....

Skrivet av  Helena m Emma 8/6-03 (Cissi -97)
med öif direkt efter denna.... Ja, då kanske hon får rör i sommar men det kan ju vara så att han lägger hoppet till sommaren.

Vi håller tummarna för våra tjejer och alla andra här förståss att det blir en öif fri sommar och att det fortsätter långt in på hösten också.
 

Artiklar från Familjeliv