Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Tack för att ni engagerade er! Så här ...

Skrivet av Ji med 98:a och 02:a
gick det för oss: (För mer info, se tråd "Rör som inte trillar ur av sig själva?" nedan.)

Vi träffade en specialistläkare vid Läkarhuset Odenplan idag. Han konstaterade att rören var på väg att lossna av sig själva, men att det inte hade lyckats riktigt utan att de i stället hade suttit "på trekvart" och på så sätt hindrat trumhinnan från att läka. Så han tog ett instrument och pillade/drog ganska lätt ut rören - snabbt gjort.

Nu ska vi på återbesök om tre veckor och hoppas då att trumhinnorna har börjat att läka ihop. Det är dock ovisst hur pass stor skada det där skavandet som rören har utövat på trumhinnorna har hunnit vålla under dessa år - så håll tummarna för att det lyckas! Om inte så blir det plastikoperation efter sommaren/i höst.

Vi fick återigen noggranna instruktioner och restriktioner för den närmaste månaden (och trots att det både var en helt annan läkare och ett helt annat sjukhus så var de snarlika det vi redan har hört):

- Absolut inte bada, inte ens hemma i badkaret, och inte ens med silikonproppar.
- Vid hårtvätt och dusch ska vi skydda hörselgången med fetvadd och vara mycket noga med att inte få in minsta lilla vattendroppe. Dusch och hårtvätt så sällan som möjligt i början.
- Simskola kan vi helt glömma ett tag till. Möjligen på sensommaren, OM trumhinnorna har läkt ordentligt.

Men nu är rören väck i alla fall! Ett steg i rätt riktning. :)

Och varmt tack till alla er som försökte hjälpa oss!
Svar på tråden: Tack för att ni engagerade er! Så här ...
Inga svar finns