Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Dessa öron...

Skrivet av Hanna
Hejsan. Jag har en liten fråga ni kanske kan hjälpa mig med. Det är så att min son på 5 månader har varit dålig (har lite feber fortfarande) och i fredags så var han jättedålig och bara skrek och skrek... Ringde till VC för att få en tid men de hade inga tider att ge, skulle återkomma på måndag eller åka in akut. Åka akut får vi dock inte göra förren efter kl 17.00 här och vid den tiden så hade han lugnat sig och febern var på väg ner igen.
Tänkte då vänta till på måndag och se hur han är då om jag ska gå till läkaren eller ej. MEN både i går och idag har jag sett att det runnit lite från hans öra, Kan det vara så att han haft öroninflammation och att trumhinnan värkt hål? I så fall måste jag till läkaren så här i efterhand då? När det väl gått hål så är det väl inte mycket att göra eller ska han i så fall ha penicillin i alla fall?

Känner mig lite villrådig. Hur hade ni gjort? Är ju inte ens säker på att det är detta som har skett..
Svar på tråden: Dessa öron...

Ja du...

Skrivet av  Melodie m Malte-03&Isolde-95
För det första hade jag nog åkt på en gång akut av erfarenhet =). Det kan ju mycket väl vara så att det har värkt hål och då tror jag inte att det behövs peniccilin för då har det "onda" runnit ut . Hur är det ...verkar han ha ont?? Har han fortfarande feber? Jag brukar testa lite på Malte genom att försiktigt trycka med fingret lite framför brosket fram på örat...eller bakom i det där lilla "hålet" bakom örat. Varför inte ringa och fråga i morgon vad det tycker?
 

Nja

Skrivet av  Maria med Albin 17/9
tvärtom är det. Om det värkt hål så rekomenderar man penicillin. För då kan bakterier ta sig in i örat och det vill man inte.

Så om det runnit ur örat så har det sannolikt värkt hål och då skulle jag åka in och visa upp det.

Innan det värkt hål så vill man ofta att barnen ska försöka läka ut inflammationen själv och då behandlar man ofta bara med typ alvedon eller annat smärtstillande.

Hälsningar Maria
(med Albin som hade 5 öi med 5 brustna trumhinnor förra vintern)
 

Fast....

Skrivet av  Melodie m Malte-03 &Isolde-95
enligt min läkare (Maltes) så ska små barn ALLTID behandlas med penicillin pga av att komplikationer kan tillstöta annars.
Malte har haft 8 ÖI sedan i Mars och ätit antibiotika vid samtliga
 

Samma för mina barn!

Skrivet av  Mamma L med 2 öronbarn
Jag försökte få "slippa" penicillin till min yngsta dotter vid ett par tillfällen när hon var under ett år. Men enligt läkaren så fanns det en viss risk att bakterierna vandrade genom de, fortfarande, mjuka benen i örat till hjärnan och där orsakade _mycket_ mer skada och lidande än en kur penicillin. Det slutade med att lilltjejen fick sina pc-kurer och sedemera rör!

 

Olika

Skrivet av  Maria med Albin 17/9
läkare säger olika, vår öronspecialist, som behandlar mycket barn menar att det bästa är om barnet själv får "ta hand om" infektionen om det går. Och alltså bygger upp motståndskraft på det sättet.

Albin hade fem öi fram till i maj och vi har också fått penicillin vid samtliga, men då har trumhinnan perforerats samtliga gånger också.

Tänk att det är så olika bud överallt, inte konstigt att man blir förvirrad som förälder :-( orolig är man ju i alla fall och behöver inte tvetydiga instruktioner...
 

Tack för alla svar..

Skrivet av  Hanna
Ringde sjukvårdsupplysningen och frågade. De trodde inte att det värkt hål eftersom det inte börjat rinna förren dagen efter, då han nästan var feberfri m.m.

Var och kollade det och det såg bra ut. Däremot så hade han en halsinfektion.

Tack för alla svar i alla svar.
 

Artiklar från Familjeliv