Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Tvåårig öronkille.

Skrivet av Pernilla
Hej,
min grabb på två år har haft fem öroninflammationer på tio veckor + minst en till dessförinnan. Nu har man skickat en remiss till öronkliniken på vårt sjukhus så jag undrar om det "automatiskt" är rör som gäller eller om någon har fått hjälp på annat sätt, dvs utan att operera in rör. Han verkar inte ha några problem med hörseln (peppar, peppar) och han pratar jättebra.

Jag undrar även om någon har tips på sidor på Internet där man kan läsa om rör, hur ingreppet fungerar och vad som händer. Ramlar de bort av sig själv? Växer de fast? etc. Det verkar som om en del på den här sidan har varit med om operationen flera gånger, varför i så fall? Är det för att rören har ramlat bort i de fallen?

Tack på förhand!
Svar
Ni kommer
säkert få massor med info på själva undersökningen, men jag kan svara på det jag har erfarenhet av.

Det låter ju absolut inte bra att han haft så många ÖI på bara 10 veckor. Säkert kommer dom vilja sätta in rör - det kommer sätta stopp för det mesta av problemen. Visserligen kan man få ÖI iallafall, men det är inte lika vanligt och framför allt inte lika smärtsamt!

Betr rören så sätts de in under narkos. Det är en dagkirurgisk op vilket innebär att man går hem samma dag. Det gör inte ont efteråt.

På de flesta får rören sitta i tills dom ramlar ur av sig själva. Det kan ta mellan 6 månader upp till ett par år innan det händer. Oftast sätter man inte direkt in nya rör, utan avvaktar och ser om problemen kommer tillbaka. Om de gör det, så sätter man in nytt rör.

Min son har nu fått sitt andra rör i ena örat, första röret sitter fortfarande kvar i det andra.
Skrivet av  Mia A
Tips på sida
Här finns information:
http://www.infomedica.se/artikel.asp?CategoryID=10806

Vår 1-årige son fick rör inopererade igår efter att ha fått öroninflammationer ofta i samband med förkylningar + att hans pappa var öronbarn.
Läkaren sa till oss att rören ramlar ofta ur av sig själv och då kan barnet ha växt ifrån bekymren eller så får man göra ny röroperation ifall problemen kommer tillbaka.
Skrivet av  LenaB
Tack för de jättebra svaren! (imt)
.
Skrivet av  Pernilla