Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

När börjar barnen sova

Skrivet av Jenny
typ 12 timmar i sträck som regel (inte som undantag )? Visst har väl alla barn jobbiga nätter då och då men när började era sova så pass bra att ni kände er pigga dagen efter allt som oftast?
Svar på tråden: När börjar barnen sova

Inte än (3,5 år)!

Skrivet av  Jessica m pojkar-96 & flickor-01
för det kommer alltid en, oftast två stycken tassandes på natten och då blir det bråk om var man ska ligga (brevid mamma helst), vilket kudde man ska ha så vi kan ha vilda diskussioner mitt i natten. Har man riktigt otur så kommer det en storebrorsa på morgonkvisten och vill krypa ned och om någon av de små vaknar så gallskriker de att han inte ryms, att det blir för trångt.

Jag hoppas fortfarande på den ostörda nattsömnen (som kan infinna sig då och då)...
 

Aldrig...

Skrivet av  Sara m. P&C & bf 12/6
har mina sovit 12 timmar i sträck! :) De sover nu 10 timmar/natt.

Kommer inte ihåg när jag började känna mig mer utvilad, nu är jag gravid och konstant trött... Hmm, måste tänka, kanske vid 3 år?
 

Mina pojkar

Skrivet av  marikaL m fem
började ganska precis runt året att skippa nattflaskan och sova hela natten (10-12 timmar). Innan dess fick de välling vid 04 och somnade om på en gång.
 

9-10 mån

Skrivet av  Malin, Tilde & Nora
Det var när vi flyttade och skippade nattmålet, nu är dom 3½ år och har sovit 12 timmar/natt sedan dess.
 

Jag har hört.....

Skrivet av  C m Niklas o viktor
Men själv aldrig upplevt det... att det faktiskt finns barn som sover heeeeela natten.... (ironisk)
Har inga goda nyheter att komma med, fast min väninna har haft den stora lyxen att hennes tvillingflickor sov hela natten från det de var åtta månader.
Mina killar har ALDRIG sovit en hel natt. Niklas vaknar oftast till en eller två gånger per natt men somnar också oftast om ganska fort.
Viktor däremot som, när det var som värst vaknade 12-15 ggr per natt, sover nu när han är två år ungf fyra timmar i taget, vaknar och bråkar, somnar om och sover tre fyra timmar till. Det längsta Viktor någonsin sovit i sträck är fem och en halv timme. Den natten var Niklas vaken nästan hela natten... ;(
Men det har blivit bättre. Nu över jul har Viktor oftast bara vaknat en gång innan vi vuxna gått och lagt oss och sedan en gång mitt i natten och en gång på morgonkvisten. Det bästa tycker jag annars är att de börjat sova längre, till typ åtta och inte bara till halv sex sex.
Jag är hoppfull.... och tror att någon gång i framtiden kommer även jag att få sova en hel natt...
 

Vid tio månader

Skrivet av  A-L m Sanna&Viggo-03
Började mina sova hela natten. Så skönt, och så snabbt man glömmer hur trött man var innan ;-)