Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Bärsjal istället för skena!

Skrivet av Anna med Samuel
Hej Andrea!
Vet inte om du fortfarande läser mail här, men i augusti skrev du och undrade om någon hört om bärsjal som behandling istället för skena. Jag har också läst om detta och att det i Tyskland används inom sjukvården, samt att luxationer knappt existerar i samhällen där man bär sina barn mer än vi gör. Jag vet att du fick ett något negativt svar och jag vill bara berätta att om vi vetat detta då (Samuel hade skena i tre månader och är född i december -02) hade vi definitivt kollat upp det. Jag tycker det är otroligt att sjukvården inte informerar om detta, för vi upplevde i alla fall skenan som besvärande både för oss och framför allt för Samuel. Han har extremt svårt att bli fasthållen och styrd, åka bil är ett h-vete och vi tror det är men från den tiden. På tal om att man inte skulle kunna bära sitt barn hela tiden i vårt samhälle beror det ju bara på vad man vill. Vi bar Samuel konstant från han var ungefär tre månader tills han ville ner själv och har inte använt vagn sedan dess. Han är nu 10 månader och väger typ 12 kg och vi bär fortfarande mycket. Vi har flera bärsjalar som underlättar mer än man tror, det är mycket lättare att bära i sådana än i baby björn.


Svar på tråden: Bärsjal istället för skena!

intressant...

Skrivet av  Lia m. Freja 9/9
... och så väldans typiskt att sjukvården dissar allt som är i närheten av något alternativt...
Min dotter har haft skena i två månader och ska ha en månad till och det är verkligen inte kul alla gånger. Men nu har vi iallafall fått en tid för rönteng och förhoppningsvis "kast med liten skena". Det ska bli så skööönt att kunna vara helt hudnära henne och att få bada henne och se på det lilla livets lår och rygg.... ÅH -plötsligt kändes en månad väldigt lååång.
Vad jag ville fråga om var om du har något bra tips på vari man kan köpa en bra bärsjal (för jag gissar att det inte funkar med vilken som helst?)och hur man knyter den - kanske någon bra sajt???
 

Lite länkar:

Skrivet av  Sia
Här kan du köpa dem:
http://www.activebabycare.com/
http://www.leffesomias.com
http://www.algonet.se/~c-f/index.html

Här är en sida med bra knytinstruktioner:
http://www.peppermint.com/girasolcarry.htm

Den här sidan har en tjej som håller till inne på "Attatchment Parenting-sidan" gjort. Den handlar om hur man bär barn och där finns också en massa länkar.

http://medlem.spray.se/fiskjullan/sjal

 

var bor du?

Skrivet av  Anna med Samuel
Det är oftast lättast att ha någon som visar för att liksom komma igång med att använda bärsjal. Var bor ni någonstans? Jag kanske kan tipsa dig utifrån det. Lycka till förresten, det är så ljuvligt när den åker av!
 

bor...

Skrivet av  Lia m. Freja 9/9
...i Malmö.
Tack för ditt engagemang !
 

Jag bor oxå i

Skrivet av  Anna med Samuel
Skåne och är ofta nere i Malmö. Jag vet inte om du fortfarande är inne på den här sidan, jag är det inte så ofta. Men vill du ha hjälp med bärsjalsknytning får du gärna höra av dig! Jag har någon bärsjal du kan få köpa också om du är intresserad.
Min mailadress:
[email protected]
 

Vi har en bärsjal

Skrivet av  Sia
Fast vi köpte den efter min dotter blev av med skenan. Sjuksköterskan på vår Ortoped pratade en del om bärselar och sjalar och tog också upp det faktum att i länder där man bär barnen i sjalar så förekommer praktiskt taget inga luxationer. Att vi skulle ersätta skenan med en sjal sa hon förstås inte:)
Jag skulle faktiskt inte våga byta ut skenan mot en bärsjal när en faktisk luxation är konstaterad. Sjalen har man ju inte på sig hela tiden och tänkt om det inte skulle bli bra. Då skulle man ju anklaga sig själv för att man inte burit tillräcklig mycket eller på rätt sätt.
Men nu känns det väldigt bra att använda sjalen för i den så sitter hon ju helt ergnomiskt riktigt och det kan ju inte skada när man haft höftluxation.
Jag håller också med dig om att det är mycket lättare att bära i sjal än i babybjörn.
 

Artiklar från Familjeliv