Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

AKF

Skrivet av Josgos

När jag var i tonåren fanns AKF här i Göteborg och jag och en kompis var med på några av deras aktiviteter. Finns det i Göteborg? Jag vet att det lades ner ett tag. Är det aktivitet i Stockholm och är det någon som är med??
Svar på tråden: AKF

Det verkar vara

Skrivet av  Lotta Li
en del aktiviteter i Stockholm om man kollar på deras hemsida. Det låter trevligt.

Jag är dock lite tveksam till att vara med själv. När jag har läst på vissa adoptionsforum har det varit några som har varit oerhör rabiata och gör uttalande om att dom hellre hade stannat i Korea, att dom är stulna hit, att alla Svenskar är rasister osv. Dessa personer har sedan i nästa inlägg höjt AKF till skyarna. Detta har gjort mig lite tveksam inför föreningen faktiskt.
 

Kan förstå dig...

Skrivet av  Josgos
Jag tyckte ibland att det blev lite förmycket av det du nämner ovan. Det är naturligtvis för att jag inte har samma inställning till min adoption som endel av dem hade. Några hade tagit tillbaka sina koreanska namn (som förnamn) och det var väldigt mycket fokus på att koreaner skulle "träffa/date:a" koreaner. Om jag ska vara helt ärlig så var jag nog inte riktigt "mogen" för att vara med AKF då, eftersom jag uppfattade det som jobbigt att tex gå i en stor klunga med asiater. Framförallt när en av dem ALLTID hade kamera med sig. Det blev lite av "japaner-på-semester" över det (om man nu får kategorisera).

Det jag var ute efter genom min fråga var egentligen för att jag är intresserad av att lära mig lite om den koreanska kulturen och språket och det brukar alltid förekomma seminarier/föreläsningar i föreningarna.

En av dem som var med i föreningen då, har studerat mycket i Korea och även gift sig med en koreansk tjej. Jag tror faktiskt att de bor i Sverige nu, dels för att hon har en akademisk utbildning och inte samma möjligheter i Korea, eftersom kvinnan tydligen ska vara mer "hemma" samt att man som adopterad blir en "andra-klassens" medborgare på grund av att man faktiskt inte är en "riktigt korean". Man kommer tydligen aldrig upp i samma status som en "vanlig korean".
Har du hört något om detta?

 

Detta med

Skrivet av  Lotta Li
att man aldrig kommer upp i samma status..

Jag såg någon dokumentär om adopterade från Korea för något halvår sedan. Där berättade dom att det är väldigt viktigt med "blodet" i Korea och vilken familj man kommer ifrån.

Det är därför som nästan ingen adopterar i Korea utan att vi som är hittebarn osv. måste adopteras till utlandet.

Så det kan kanske stämma.

"Japaner-på-semester" *fniss*
 

Jag är inte med...

Skrivet av  Lisa
...men jag har varit lite på deras hemsida och tittat. Inte för att jag direkt har tänkt på det, men nu när jag läser så kommer jag nog ihåg att vissa artiklar är skrivna av människor som inte verkar ha accepterat sin adoption. Typ att dom är arga på Korea för att de lämnat bort sina barn... Själv tycker jag att det är bättre att ha blivit bortlämnad till ett land och en familj med resurser än att svälta ihjäl i en apelsinlåda på gatan för principens skull, om man nu ska spetsa till det...

Själv skulle jag nog ha svårt att vara med i en förening där dom flesta (?) är bittra eller missnöjda med sin situation. Om det nu gäller de flesta?

Fast det är ju nästan som om vi har vår egna lilla förening här på fN...

MVH Lisa
 

Håller med

Skrivet av  Lotta Li
Men, som sagt, jag har aldrig varit med så jag kan bara säga hur jag upplever det utifrån.

Vi kanske skulle starta en förening som heter NAKF=Nöjda adopterade koreaners förening ;)

Sedan kan vi gå omkring i grupp som "japaner-på-semester" ;) och vara tok-lyckliga tillsammans :)

Nej, nu spårar jag ut...
 

Vilken syn det skulle varit!

Skrivet av  Lisa
Fast tänk om man träffar AKF på stan... Undrar om det blivit bråk? Eller "Min kamera är större än din!"...

Fast jag såg en hemsida på nätet om nån förening för "adopterade som är föräldrar", som vi här alltså. Det var bilder från där de med sina familjer var på restaurang, picknick osv. De såg i alla fall nöjda och glada ut! :-)

MVH Lisa
 

Ytterligare än NAK

Skrivet av  Millma
Måste bara säga att jag tycker ni alla här verkar vara ett glatt och positivt gäng. Det är kul med en lista där man slipper läsa en massa moralpredikningar, och få massa besserwisser svar. Tyvärr har jag råkat ut för det. Så jag hoppas att denna lista förtsätter vara så här trevlig och glad
:-)
 

Är inte heller med,

Skrivet av  J
och delar nog resterandes syn på föreningen.......
Håller med Lisa och Lotta & Millma om att vi kanske borde starta en alldeles egen förening för oss som faktiskt är nöjda med livet här i Sverige! Ingen dum idé alls!!