Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Är detta bara för utlands adopterade?

Skrivet av pocket
Hejsan

Jag är adopterad av min styvpappa, har träffat min "riktiga" pappa någon gång i tonåren med det var hur misslyckat som helst. Jag känner inte honom eller vet något om honom eller hans släkt. Men jag har ju en nyfikenhet varifrån jag kommer och så...

Kan inte tala med min mamma om detta då vi nästan har brutit kontakten. Har brutit med min adoptivpappa med.

Brukar tänka på att jag kanske har mer syskon och en släkt i Sverige som jag inte vet någonting om..

Jag vet inte om detta bara är för utlandsadpoterade.

Är en tjej på 26 år har ett barn på 5 år.

pocket
Svar på tråden: Är detta bara för utlands adopterade?

Du är naturligtvis välkommen!

Skrivet av  Birgitta med Moa
Vi är nog flest utlandsadopterade här men alla är givetvis välkomna! Vi delar ju många frågeställningar både utlands- och Sverigeadopterade.
 

Spelar väl ingen roll :0)

Skrivet av  Åsa m Aron o Ruben
Tycker jag. Välkommen hit!!!!
Själv är jag utlandsadopterad ifrån Korea och har 2 barn, Aron o Ruben. Helgalna och helt underbara.

Funderar på en sak. Om man vill få veta om man har fler syskon här i Sverige, kan man inte ta reda på det genom skatteverket? Du vet väl vad din pappa heter?
 

hej....

Skrivet av  pocket
Jag vet vad han heter med inte person nummer eller något. Men står han som "pappa" för mig i papprena då?
Då jag är adopterad så räknas väl inte jag som hans barn?
 

Hör med skattemyndigheten

Skrivet av  Emma med Tova
Även om du är adopterad av en annan man, så antar jag att han har skrivit på adoptionshandlingar och antagligen också födelseattest. Vem som har dessa papper vet jag inte men hör gärna med skattemyndigheten, de brukar vara hjälpsamma till att få fram uppgifter. Om de inte står i papprena hos dem så bör det finnas hos socialförvaltningen i den kommunen du och din mamma var skriven i när adoptionen genomfördes.

Sen kan det gå att få fram information om honom om du vet på ett ungefär hur gammal han är genom att du har namnet. Har han varit gift med din mamma så kan du även gå den vägen för att få fram informationen.

Vet att det tidigare funnits besöksdatorer hos visa skattemyndigheter. De var bra tyckte jag för då kunde man själv i lugn och ro söka reda på det man ville. Det är mycket som är offentligt i Sverige och en hel del kan man få veta genom att söka i deras databas.

Det finns dock möjlighet att blockera ens uppgifter. Med det menas att de inte kommer upp på allmänshetens sökdator och att personalen inte får lämna ut uppgifterna. Tror dock inte de är många som gör det så antagligen så går det "lätt" att hitta.