Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

färdigt gräs???

Skrivet av /Kollonisten som bygger ny stuga och gör
om man lägger färdigt gräs till våren hur fort kan man gå/sitta/vara på det? Hur länge nu i höst kan man vänta om man ska lägga ut det nu i stället??
Svar på tråden: färdigt gräs???

Det tar lika...

Skrivet av  Linn med Jesper
lång tid innan du kan gå på det som om du skulle så själv. Om du lägger nu i höst så kan du inte gå på det direkt till våren heller, du måste vänta ungefär lika länge då.
 

Ca 3 veckor...

Skrivet av  Krille G
När gräset är i sin växtfas tar det ca 3 veckor från det att du rullar ut det till du kan börja använda det. Dvs normal användning - inga fotbollsrivstarter etc utan lättare lek, gång, fika etc.

Viktigt är att du gör ett bra underarbete. Jorden måste vara såväl genomsläpplig som i viss mån fuktighetshållande. Ej styv lera. Sedan skall den grundgödslas (typ NPK) vilket fräses ner. Vält/trumla eller trampa till ytan och sprid ut en gödning innehållande i det närmaste bara fosfor på ytan för att befrämja rottillväxten. Rulla ut gräset med så täta skarvar som möjligt. Obs! rulla gräset åt samma håll hela tiden annars blir det flammigt (detalj). Nu är det bara att hålla gräset fuktigt, så löser det sig.

Fördelen med att rulla ut nu är att det inte brukar vara något problem med fuktighetshållandet och därmed får du en snabbare vår start.
 

Artiklar från Familjeliv