Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Scooterfråga!!

Skrivet av Milou-Holland
Jag vet inte om nån här är insatt i ämnet scootrar, men jag gör en chansning. Vår dotter fyllde 16 år för en månad sen och vi har lovat henne en scooter. Idag blev vi erbjudna att köpa grannarnas scooter, en Piaggio årsmodell 2001. Grannarna flyttar tillbaka till USA och deras älskade scooter rymdes tyvärr inte med i deras konteiner med möbler. Scootern är jättesnygg, typ gammal italiensk vespa, beige/kromfärgad. Nu kommer jag inte ihåg siffrorna exakt, men den har blivit körd över 300 mil och då de köpte den för knappt två år sen, så betalade de 1400 euro nånting för den.

De nya scootrar som vi har kollat kostar omkring 2400 euro, så det skulle definitivt löna sig att köpa Piaggion. Men hur långt kan en sån köra innan man får börja räkna med problem, som behöver åtgärdas. Ingen i familjen är bra på att meka, tyvärr. Hur mycket är det rimligt att vi betalar för scootern. Runt tusenlappen? Den har fungerat problemfritt hittills.

Nån som kan ge råd???? Tusen tack isåfall!
Svar på tråden: Scooterfråga!!

Mitt råd

Skrivet av  titti90tusen
Jag har kört över 600 mil med min Skoter (Yamaha Neos 100cc) och ännu har inga problem uppkommit. Sen kan man aldrig säga när man får problem men en Skoter är billig att reparera och underhålla.
Det är min erefarenhet som gammal MC förare.

När det gäller pris så kan du gå in på http://www.bytbil.com/ och jämföra med andra EU-mopeder.
Där finns en vit -02 för 14600

DU kan även söka på blocket.se efter andra. Tex här
http://www.blocket.se/view/3710185.htm?caller=he_s&l=0&c=1&city=0
och
http://www.blocket.se/view/3474942.htm?caller=he_s&l=0&c=1&city=0
 

Tack!!

Skrivet av  Milou-Holland
Jag ska gå in och kolla utbudet på sidorna du nämnde. Låter iallafall lovande då om din har rullat över 600 mil utan problem. Jag tror nog vi slår till bara vi kommer överens om ett pris, vilket vi säkert gör.

Tack än en gång!
 

Artiklar från Familjeliv