Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

avensis, corolla, carina

Skrivet av Fia
vilken är störst? drar de mycket bensin?

Är toyota bra bilar jmf tex volov eller saab? Och hur är det andra japanare, tex mitsubishi, suzuki och subaru.......??

Tar tacksamt emot lite åsikter.... är uppvuxen i volvo efter volvo men sneglar österut pga pris och bränsleförbrukning...;)
Svar på tråden: avensis, corolla, carina

Avensis störst

Skrivet av  anne
och Toyota är mycket bra bilar numer, de har gått om Volvo kvalitétsmässigt sett.

Rekommenderar verkligen en Avensis, Avensis Verso om du vill ha extra stor. Går bra, skön att åka i. Provkör!
 

m.

Skrivet av  Fia
det lutar åt avensis. ska bara leta upp en att provköra då!

tack för input..;)

F
 

Svarar lite om subaru...

Skrivet av   K-line med Jeanna 011226, bf 4/5
Subaru är ett japanskt kvalitetsmärke...en hållbar bil som sällan går sönder och det bilmärke som brukar klara sig bäst i besiktningen.

Rent prismässigt så betalar du framförallt för 4-hjulsdriften som är subarus signum. Dvs alla deras bilar säljs med permanent 4-hjulsdrift och så har det varit i 30 år. Det innebär att de ofta kan vara ganska snålt utrustade i övrigt...men frågan är ju vad man vill ha...en bil med elektriska fönsterhissar eller en bil som tar sig fram precis överallt?

Rent soppamässigt så är det ju så att en fyrhjuldriven bil drar mer än en framhjuls eller bakhjulsdriven bil...det är också ett pris man betalar för framkomligheten. Tror dock att de nyare modellerna kommit ner en del i bensinförbrukning...och deras största kombi (legacyn) drar nog lite mindre i snitt än volvo v70...men kolla på deras hemsida www.subaru.se för aktuell information.

Sen en sak till, en gång subaru alltid subaru, så brukar det bli. Jag och sambon håller dock på att lämna märket men det är för att vår familjesituation inte passar bilarnas storlek...vi skulle behöva en mpv och det tillverkar tyvärr subaru inte.
 

ok..

Skrivet av  Fia
då blir det ingen subaru då. har inget behov av varken furhjulsdrif eller högre bensinförbrukning. Runt 0,7 är max för mig!!

men det var ju snygga bilar iaf..;)

Tack för info
//F