Annons:
  Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Färg och tapeter från Rusta, ÖoB...

Skrivet av Rea
De har ju ofta mycket billigare färg och tapeter. Nu undrar jag om det märks att det skulle vara sämre kvalitet på dessa grejor? För mig spelar det ingen roll, det är ju slutresultatet som betyder ngt, men min man är ytterst tveksam till att handla på lågpris affärer. Kan jag övertyga honom om motsatsen?
Svar
Vi
har köpt tapeter där. De har vart bra :O)
Lite svåra att torka av mörk tapet UTAN att den då blir lite ljusare MEN jag kan ju då tapetsera om oftare ;)
Har en lila fin tapet nu & den är fin.
Färg har jag åxå köpt där men inte målat med den än..
Hus färg till utsidan däremot trot jag man skall satsa på en bra färg..
Skrivet av  Petra
+ att
vårat rum behöver 10 rullar..:O( Så då blev 500 mycket bätter än 1500-2000 kronor....... Sen så tyckte vi att de var bra att tapetsera med MEN INTE IKEAS..de var sååå tunna :(
Skrivet av  Petra igen :O)
Har köpt inomhusfärg
till sovrummet på Rusta. Det blev bra, men gick åt väldigt mycket. Vi fick köpa tre hinkar med 4,5 liter i varje och då blir det ju inte så superbilligt i alla fall. Sen såg jag på Plus att någon köpt utomhusfärg på Rusta som flagnat redan året efter.
Skrivet av  Eleonor
Snyggt namn du har...själv stavar jag med 2 l.......IMT!!!
fd
Skrivet av  Elleonor
...och jag stavar Ellenor *S* har hört....
...att det finns 16 eller 17 stavningar och varianter av detta urtjusiga namn *fniss*
Skrivet av  Ellenor
Inget att ha!
Ett par av våra bekanta skulle måla om sitt staket ute. De monterade ner staketet (som var i sektioner) och skrapade bort all gammal färg och målade sen med Rustas utomhusfärg i 4 lager. Redan året efter hängde stora flagor och då hade de ändå gjort underjobbet ytterst noggrannt. En annan familj i bekantskapskretsen skulle måla väggar inomhus och de fick måla fem gånger för att färgen skulle täcka ordentligt för det var så dålig kvalitet på den, tunn helt enkelt. Så mitt såd är: Köp en kvalitetsfärg, det lönar sig både prismässigt och arbetsmässigt!Tapeterna vet jag däremot inget om.
Skrivet av  Malin
Är också mycket tveksam!
Har hört att tapeterna är bara skrot, hopplösa att tapetsera med. Satsa lite mer så får ni mycket bättre kvalité tror jag.
Skrivet av  Lopi
Satsa på kvalitet
Vi ar tapetserat med Rustas tapet i ett par rum. Lite sämre tapet tycker jag....svårare att få upp. Har även målat med tafärg (använt som grundfärg) och den var hyfsad. Nu håller vi på att renovera och måla om. Rustas tapeter är svåra att ta bort (inte direkt spaltbara). Så om det kostar några hundra mer...så är det värt att satsa på bättre grejor. Lycka till !!
Skrivet av  kia
Mamma och pappa...
...har använt tapeter från Rusta när de tapetserat två rum i sommarstugan. De har varit jättenöjda och tyckt att tapeterna har varit väldigt lätta att arbeta med (de hade en pensionerad målare som hjälpte dem, och han tyckte också att tapeterna var bra). Däremot har jag hört andra klaga på tapetklister från Rusta, att det hårdnar direkt så att man inte kan "glida" med tapeten när man t ex ska mönsterpassa, som man kan göra med tapetklister av bättre kvalitet.
Skrivet av  
ofta är det just slutresultatet som blir sämre....
...därför att tapeterna är tunnare, svårare att få på plats och allmänt aviga. Man tapetserar så sällan, och även om man köper tapeter för 250 kr/rulle så blir det inte så dyrt när man slår ut det på tiden de skall användas. Dyrare tapeter kan också torkas av, även om de inte är plastiga.

Dessutom brukar man kunna få bra rabatter om man ska göra mycket renovering, så i slutänden blir inte skillnaden så stor som på pappret.
Skrivet av  Nina
ang. tapeter...
När vi flyttade in tapetserade vi halva vår lägenhet med billiga standard-tapeter (Borosan) och halva med dyrare Eco Reflex. Skillnaden är enorm! Dels är standarttapeterna mycekt tunnare vilket gör jobet väldigt svårt. Det är som att tapetsera med dasspapper. Det sprack lätt i kanterna när vi skulle hänga upp dem så vi fick göra om flera våder. Många skarvar syns också igenom trots att vi spacklat och slipat noga. De dyrare tapeterna var otroligt mycket lättare at arbeta med och därmed blev resultatet bättre. Standardtapeten är också känsligare. Där vi kommit emot den när vi flyttar bokhyllan har det blivit märken. Den dyrare tapeten är tåligare. Dessutom är den vattentålig och man kan torka av den med en svamp om det blir fläckar. Standardtapeten löser upp sig om man gnuggar med en svamp. Det största misstaget vi gjorde var att tapetsera köket med standardtapet. Det gör att vi kommer få tapetsera om ena käksväggen då vi flyttar därför att det blivit fläckar som inte går bort. Dyrare tapeter är värt att satsa på!
Skrivet av  Tove & Hilding 000817
Kan bara hålla med...
Efter att ha tapetserat hela lägenheten kan jag bara konstatera att de dyrare tapeterna helt klart vinner, både i fråga om hur enkelt det är att tapetsera och slutresultat. (De billigare tapeterna var inte ens jättebilliga utan just standard.)

Skulle _aldrig_ chansa med tapeter från Rusta eller ens IKEA. Man lägger ner massor av jobb, sedan kanske det bara blir pannkaka av allt...hur kul är det?
Skrivet av  Lopi
Vi har tapeter från Rusta
Kanske beror det lite på vart ni skall tapetsera. Själv har vi tapeter från Rusta i vårat sovrum och hallen på övervåningen. Det är väggar som inte blir så påfrestade.
Till ingångshall och kök har vi lite bättre kvalité.
Utseendemässigt är det ingen skillnad på Rusta tapeterna och andra - hittils.
Skrivet av  Tebe
vi har målat många
gånger med rustas färg, men vi har alltid oxå även laserat väggarna, jag är mkt nöjd med deras målarfärg, jag kan oxå torka av lite nätt från väggarna.

det är så kul ju, eftersom det kostar knappt ingenting så kan man göra om lite oftare:)
Skrivet av  Jane
Vi köpte 39kronors tapeter på Rusta som var
jättelätta att sätta upp! Helt nöjd! Bården vi köpte till var en Nalle Puh bård som var så tunn så den var skitsvår att få upp snyggt. Så det är inte alltid som dyra tapeter är bättre än billiga

/Marie
Skrivet av  Marie
Annons:

Faktabank

Artiklar och nyttig information

annons