Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Fylla fogar i trägolv?

Skrivet av Ann-Sofie
Vi har trägolv i köket (bor i gammalt hus) och det är ju lite ofräscht med all skit som hamnar i springorna och nu har vi sett att det kryper djur där. Men vi vill inte lägga på en plastmatta över vårt fina trägolv. Istället funderar vi över möjligheten att fylla springorna med något. Förr hade man väl någon slags jordblandning? Såg att det fanns något som man kunde använda som såldes på tub, men då skulle fogen vara fett- och dammfri och hur skulle det gå till?
Svar på tråden: Fylla fogar i trägolv?

när vi

Skrivet av  l
slipade alla golv i vårt hus (180m2) valde vi att anlita en fackman. Vi valde att inte fylla igen, för alternativen var 1 fylla i med en blandning av spånet som blir och ngt lim/lack, detta lossar ofta som en kulspruta i dammsugaren när huset rört sig lite. 2 den syntetiska fogen, tex latex, men då måste man först fräsa ur alla fogar med ngn maskin= många löpmeter!!! för att få bort färgskiftningar och gammalt skräp. damm, fett, och sedan fylla i, dvs ett riktigt hästjobb!!
vi har våra fogar och lever med dem, några husdjur har vi ännu inte sett!
Lycka till!
 

Båtsilikon...............

Skrivet av  Revenate
Är jättesnyggt i fogarna,
Man behöver inte alls slipa eller något utan bara torka av springan mellan brädorna.
Jättesnyggt!
 

golvfog

Skrivet av  Livajs
Det finns speciell fog, (golvfog) som är anpassad för golv.
Den är slitstarkare, binder inte smuts och damm på samma sätt som vanlig fog samt att den är slipbar.
Finns i olika färger
 

Nåtning

Skrivet av  Anna T2
vi har just gjort det i köket och sovrummet.

Det riktiga sättet är att ha nån blandning av tjära, spån och annat men då behöver man kunna slipa golvet efteråt. Nu räckte det med att tejpa noga längs springorna (= extremt trist, tog fem timmar), sen fyller men på med fogmassa. Sen torkar man bort överflödet och drar bort tejpen. det tar två dagar att torka.

Jag minns inte exakt vad det hette som vi använde, men det fanns för 39:- tuben på Clas Ohlsson, finns svart, brunt och ljusbrunt typ.
 

Artiklar från Familjeliv