Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ni kanske kan tipsa mig ang detta också

Skrivet av Lena m.2p
Vi är intresserade av ett hus. Besiktning är gjord av ett annat par som hoppade av, de ville pruta mer på priset men säljaren ville inte gå så lågt. Vi fick protokollet och har nu kommit överens om ett pris. Men vi kände att vi nog ville ha en egen besiktning av huset. Hur onödigt är de?
Svar på tråden: Ni kanske kan tipsa mig ang detta också

man ska ALLTID

Skrivet av  makeba
ha en egen besiktning + att om man är smart så väljer man en annan än den som besiktigat enligt et besiktningsdokument ni sett. (Klart som korvspad att olika besiktningsmän lägger olika mycket märke till olika saker).
Anledningen till den egna besiktningen är att besiktningsmannen är endast ansvarig mot uppdragsgivare ifall något allvarligt fel missas. Alltså kan ni inte "lita" på en besiktning utförd till andra än er själva.
 

Skulle definitivt besiktiga själv

Skrivet av  Karolina med Isak -03
också. Dels får ni ett till besiktningsprotokoll, dels får ni vara med vid besiktningen och kan ställa frågor. Besiktningsmän är inte felfria och en andra besiktning kan göra att ni får reda på fel som inte hittades tidigare. Om inga nya fel hittas kan ni ju dessutom känna er extra lugna!
 

Tillägg

Skrivet av  Karolina med Isak -03
- som Makeba skriver - om ett stort fel missas vid er besiktning kan ni senare stämma besiktningsmannen, men det kan ni inte göra om ni tar över ett tidigare besiktningsprotokoll. Visst är det svårt att få rätt mot besiktningsmannen i efterhand, men man ska i alla fall ha möjlighet att försöka!
 

Artiklar från Familjeliv