Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Någon som värmer med bergvärme?

Skrivet av Hanna
Vi funderar på att byta oljan till bergvärme. Men vi är nyfikna på hur många kWh/år ni som har bergvärme förbrukar då allt som allt? (hushållsel + värmepump) Hur stort är huset?
Svar på tråden: Någon som värmer med bergvärme?

vi har begvärme

Skrivet av  makeba
och värmer 300m2 + hushållsel + värmepump med 18000kwh/år.(Vi är 6 personer)

Kan ju säga att det är endast 1000kwh mer än när vi bodde i villan med återvinningspump..men den villan var bara 136m2 uppvärmd.

Vi sparar in MASSVIS med pengar, med andra ord...
 

BERGvärme..inte begvärme.. *imt*

Skrivet av  makeba
 

Knappt 12000 kWh/år

Skrivet av  JoA
Huset är på 120 m2 och ligger i strax norr om Stockholm.

Har tyvärr ingen aning om hur mycket vi sparat på bergvärmen, eftersom oljepannan gick sönder prick 1 månad efter att vi flyttat in i huset - ingen egen statistik alltså. Den ensamma pensionären vi köpte av gjorde av med drygt 2 m3 olja och 4000 kWh per år. Gissar att vi nog skulle ha förbrukat närmare 3 kubik (vi gjorde av med 300 liter under den aprilmånad vi värmde med olja).
 

Bor i Västerbotten

Skrivet av  Skrållan
och har ett hus på 200 kvm + vidbyggt varmgarage med förråd under.
Totalt så förbrukar vi ca 22 000kwh/år. Förra ägarna som installerade bergvärmen var lite snåla och borrade lite kortade hål eftersom de valde en mindre panna. Hade de valt en större panna och längre borrdjup hade förbrukningen av tilläggsel varit mindre.

Men före bervärmeinstallationen gjorde de av med
50 000kwh/år. Så vinsten är ju rätt stor ändå.
 

Beräknat

Skrivet av  Cecilia & Samuel
Vi har haft vår bergvärme i snart 2 månader, och enligt statisktiken (våra avläsningar) just nu så kommer vi att landa på ca 16.000 kWh totalt (men ta det med en nypa salt, eftersom vi inte har kommit genom ett helt år ännu). Enligt värmepumpsfirmans beräkningar så ska vi hamna där någonstans så det kanske inte är helt orimligt.

Vi har ett hus på 300 kvm, bor tre personer (plus gäster på helgerna) och har en värmepump på 8,5 kW. Förut förbrukade vi 4 kubik olja i uppvärmning, plus ca 13.000 kWh el i varmvatten och hushållsel. Sedan förra året (då vi hade olja) har vi isolerat källaren (när vi dränerade) och vinden.
 

Före och efter...;

Skrivet av  Lopi
Innan vi borrade; 35 000.
Med bergvärme; 17 000.

Bor i "vinterland"! Huset är 160 kvm stort.
 

Artiklar från Familjeliv