Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

AS OCH TOMMY RYDÉN GÖR MIG MÖRKRÄDD!!!

Skrivet av feminist-javisst
Har jag förstått det hela rätt så är alltså Tommy Rydén den person som står bakom sidan som kallas Antifeministiskt Samfund. Att överhuvudtaget hänvisa till en sida som AS (om man känner till Tommy Rydéns åsikter) är fullkomligt absurt!!!

Vart vill man komma med det? Jag vill citera Mikael Wiehe och säga "man måste välja sida, man måste ta parti" och det är precis vad jag uppmanar er alla här inne att göra.
Självklart måste det vara tillåtet att ha olika åsikter på denna sida men därmed inte sagt att dessa åsikter inte kommer att mötas med AVSKY. Jag uttrycker härmed min djupa avsky för de åsikter som Tommy Rydén står för, för den rasbiologi, det Nietzscheianska övermänniskanidealet, den djupa rasism, sexism och homofobi han förespråkar och uttrycker sympati för bör med all kraft bemötas och bekämpas!!!

Tommy Rydén har suttit i fängelse pga hets mot folkgrupp och här kommer alltså citat från hans egen hemsida. Han kallar sig eugenist och närmare definitioner av vad det är finner ni på hans sida.
Han diskuterar bland annat denna ideologis tydliga samröre med Hitlers strävan efter den rasrena och "friska" människan!!!

Citat från Tommy Rydéns hemsida:

"Sett ur ett eugeniskt perspektiv är det ett uttryck för förnuftigt långsiktigt tänkande att få bort detta farliga genmaterial ur folkstammen." (syftar på kriminella)

"Varför giljotin? Det finns flera anledningar till varför giljotinen är att föredra; den är mer felfri än hängning och elektriska stolen. Den är mindre bisarr än amerikanarnas giftinjektioner. Arkebusering är enligt gammal tradition förbehållet officerare. I och med att en avrättning med giljotin faktiskt har ägt rum i vårt land, och var den senaste avrättningen, så är giljotinen en del av vår svenska historia och ej en del av den allmänna importen av amerikansk kultur. Nu, 79 år efter det ogenomtänkta avskaffandet av denna avrättningsmetod, så vill undertecknad härmed yrka på dess återinförande."


"Kvinnorna i forna dagars krigarstat Sparta slängde vanskapta barn från höga klippor och uppmanade sina män att komma hem "med skölden eller på den". Platon förespråkade eugenik i sitt verk "Republiken" och i det Tredje Riket genomförde man framgångsrikt flera projekt inom detta område. Detta måste man varje seriös person medge, oavsett vad man i övrigttycker om den perioden. Enligt författaren Peter Padfield så fanns det planer på att upprätta en speciell kvinnoakademi för "vishet och kultur" för att utbilda kvinnor speciellt utvalda för sitt intellekt, skönhet och eugeniska medvetenhet. Där var det tänkt att de skulle studera historia,främmande språk, schack och ägna sig åt sport. Det skulle även
ingå viss hemkunskap. Vid examen skulle de få titeln "Utvald kvinna" och sikta på att gifta sig med ledande, begåvade personer. En slags statsfinansierad Mensa för kvinnor. Namnet Domina nämndes. Man kan här se likheter med den väktarklass som Platon förespråkade även om
inspirationen i det tyska fallet kanske mer var hämtad från germansk mytologi och traditioner. Våga vara annorlunda! Ta ett steg framåt för vårt folk, land & värld."
DET ÄR ALLTSÅ DENNE MAN MED DESSA ÅSIKTER SOM STÅR BAKOM SIDAN ANTIFEMINISTISKT SAMFUND. JAG SER INGEN ANLEDNING ATT BEMÖTA ARGUMENT FRÅN NÅGON MED DESSA ÅSIKTER. JAG KÄNNER MIG DJUPT KRÄNKT EFTER ATT HA TAGIT DEL AV TOMMY RYDÈNS HEMSIDA.
Svar på tråden: AS OCH TOMMY RYDÉN GÖR MIG MÖRKRÄDD!!!

Ja f-j

Skrivet av  Allis, som har skyddade personuppgifter
visst är det nära avgrunden? Jag tror jag blivit för luttrad för att använda stora bokstäver, därför är ditt inlägg som en frisk fläkt.
Samma idéer går igen hos en del av de mycket, mycket obehagliga människor vi ibland stöter på. Jag ska återge ett par bemötanden vi fått - men det ska å andra sidan ställas i relation till den enorma mängden vettiga människor vi stöter på, både ungdomar och vuxna.

- Min pappa säger att det borde vara skottpengar på såna som dig

- Man skulle ställa upp alla er bögjävlar mot en vägg och tamtamtam bränna av er allihop

- Hej jag heter x, kul föredrag, jag vet var du bor.

- Det handlar inte om rasism, blattarna har dragit hit aids så är det bara

- Om inga negrer kom hit skulle vi inte ha aids

- Det ska vara dödsstraff på homosexualitet

- Man kan inte blanda folk svart och vitt blir ju grått

Jag tror alltid att barn får idéer hemifrån, det förefaller fullständigt orimligt att någon föds ond eller är predestinerad att hota, trakassera och döda människor. Med detta inlägg vill jag försöka förmå _alla_ att ta sitt ansvar och prata med ungar (och vuxna) när ni stöter på liknande åsikter. Att driva teser om tex att vissa barn är från början dömda till att bli kriminella, att döma ut barn från öststaterna och öht driva rasbiologiska frågor som någon slags form för ett bättre samhälle hör sannerligen till såväl feminismens som allmänpolitikens största frågor.
Å andra sidan ska den som ger sig in i arbetet mot dessa vidrigheter också tänka på sin egen säkerhet, det kan bli bra ruggigt ibland. Lämna inte ut efternamn och var måna om er egen integritet tipsar
 

Bestämda protester..

Skrivet av  Trött...
måste jag lägga in när du säger att barnen alltid får sina idéer hemifrån. Det stämmer INTE!
Ibland laborerar dom med sina kompisar och triggar varandra till att vara värst.
Ibland är det en ren revolt mot föräldrarnas helt motsatta värderingar.
Samhället i sig hjälper också ofta till att stjälpa även den mest hängivna förälderns positiva insatser för sina barn genom att strypa åt resurserna mer och mer. Det börjar likna ren förödmjukelse på dagis och i skolan och på fritiden... Så skapar man inte vänliga själar!!!
Sluta skylla allt på föräldrarna...
 

Vems är ansvaret?

Skrivet av  Allis
Det är helt sant att kompisar påverkar i stor utsträckning och att läsa in att jag skulle skylla allt på föräldrar är din tolkning. Att så enkelt hitta en syndabock låter som en lätt men förmodligen inte sann lösning.Däremot är jag helt övertygad om att om man ställer kompisgruppen och föräldragruppen mot varandra borde den sistnämnda ha störst inflytande. I de fall den inte har det börjar jag snarare undra vad som är galet.

Vems ansvar är det om det brakar loss för ungarna i min närhet? Självfallet deras föräldrars och mitt. Om de skulle börja anamma rasistiska uttryck, för att ta ett exempel, så måste det vara vårt ansvar att berätta för dem hur det ser ut.

De exempel jag tog ovan kommer alla från diskussioner vi haft ute i klasserna. Minsta lektionspass är 80 minuter och varje gång något liknande dykt upp har vi helt sonika släppt resten av informationen och uteslutande pratat om just det specifika uttalandet. Dessa fjuttiga insatser är rent ut sagt en piss i havet om man vill arbeta för att påverka attityder. Det är ett långsiktigt och krävande arbete och i de fall du inte har föräldrarna med dig är det ännu svårare att nå förändring. Det barn som bor i en familj som tycker att nazism och rasism är okej, hur tror du det går för dem? Vem ska vara deras motvikt?

Jag vill återigen uppmana alla att bli modigare, våga säga ifrån och håller med Sportbil om att det är mycket, mycket viktigt att vara påläst. Med klara fakta kan man väcka många.

Slutligen, jag försätter mig aldrig frivilligt i en situation där jag ska diskutera med nazister. Det är helt enkelt för farligt. Däremot är mitt arbete av sådan natur att frågorna ibland dyker upp och då ser jag det som självklart att fortsätta nysta i dem, både för att ungarna ska se iallafall _en_ vuxen motvikt och för att det gynner mig personligen om färre dras till destruktiva grupper.
 

"Jag tror alltid att barn får idéer hemifrån"...

Skrivet av  Trött...
är lite svårt att tolka annorlunda. Trevligt att du sedan håller med mig till fullo.
Föredraget som du senare håller för mig hade jag emellertid klarat mig utan. För mig innehåller det endast självklarheter...
 

Till trötter från kloker

Skrivet av  feminist-javisst
Jag tycker att du inte bara verkar trött utan också otrevlig och krängd. Om allt är självklarheter för dig så föreslår jag att du drar vidare till någon annan sida här på fn där det inte diskuteras "självklarheter".
Trist attityd!
 

Trevligt

Skrivet av  Allis
att du tycker att det är självklarheter Trötter, men om det vore en självklarhet skulle världen se annorlunda ut. En av poängerna med denna sida är att vi ska kunna byta idéer med varandra, vill man inte läsa inlägg i sin helhet går det naturligtvis bra att låta bli.
 

Taggigt värre..

Skrivet av  Tröttare..
härinne. Det enda jag opponerade mig emot var att Allis "alltid trodde att barn får sina idéer hemifrån."
Det tog hon tillbaka och det räckte för mig. Varför hon sedan kryddade sitt inlägg med ett föredrag fyllt av, för mig, självklarheter, det förstod jag aldrig varför hon tvunget behövde göra så det kommenterade jag.
Frid vare med er...
 

jag är med dig, Allis!

Skrivet av  pola knyter näven!
och det värmer mitt förhärdade hjärta, att det finns fler som har åsikter som jag!
vi kan kämpa tillsammans du och jag!
jag är med!
 

Tack Allis

Skrivet av  feminist-javisst
Du är modig. Det gör mig såååå glad att du finns och att du kämpar. Kampen fortsätter...
 

Heja Allis

Skrivet av  ärtan
skönt att du vågar kämpa vidare!
 

Trodde först det var ett skämt!!! (+ till Nike)

Skrivet av  Självfallet feminist!
När jag var inne och läste på den sämsta sida jag har sett på mycket länge (Tommy Rydéns).
Han pratar om hur intelligensen ska befrämjas. Hm, vilka vänder han sig till??? Han och hans anhang borde nog vara främst på den lista som han helst skulle sett aborterade. Speciellt intelligenta varelser verkar de i alla fall inte vara...

Citat från Rydéns artikel på Antifeministiska sidan:
"Om vårt samhälle ska bestå så måste vi tillbaka till den naturliga ordningen och sluta hyckla. Att det skulle vara en sådan välsignelse med att ha flickor på varje arbetsplats ifrågasätter jag verkligen. Det är bara till att konstatera att det ligger i mannens natur att attraheras av kvinnor, gift eller ogift. Därför är det inte så konstigt att det blir konflikter som sedan stämplas som sextrakasserier. Låt män vara män och kvinnor kvinnor."

Det är ju så att jag skrattar. Tyvärr är det nog många som tar det på allvar och tror att han är en mycket beläst och erfaren och kunnig person. Kanske blir de övertygade om att han skriverier är "sanningen". Detta skrämmer mig och gör mig bara ytterligare motiverad att än mer högljutt och uppmärksammat följa feminismen i samhället. Vad ska våra barn annars ha för framtid???

Precis som tidigare inlägg i ämnet så kan man analysera mycket av det som står skrivet där och verkligen punktera deras konstiga (o)vetenskapliga rön.

Nike, jag hoppas att du tänker till en gång till och hoppar av den där klubben. Bara det faktum att du blir medlem (vilket motiv du än har) gör ju faktiskt att de inbilska tror sig ha ett stort folkligt stöd och kanske fortsätter i tron att de har den rätta vägen att nå våra mål.
 

Därför måste AS (och TR?) bemötas sansat med motargument.

Skrivet av  Sportbil
(Ska först säga att jag inte hunnit läsa vad TR skrivit.)
Sign. Självfallet Feminist säger "Tyvärr är det nog många som tar det på allvar och tror att han är en mycket beläst och erfaren och kunnig person. Kanske blir de övertygade om att han skriverier är "sanningen".

Detta är enligt mig det väsentligaste skälet att bemöta även nazister, rasister etc med sakliga motargument som överbevisar vad de säger. Eftersom när man gör det kan man kläda av dom. Om man istället reagerar med att skrika, hata och uppvigla tillbaka mot dessa grupper så sker två ting:
1) de får uppmärksamhet i media och uppfattas lätt som "intressanta alternativ" av alla de vilsna själar som haft invändningar mot samhället. (Se på Usama bin Laden och all den sympati han väckt hos vissa grupper i arabvärlden. Eftersom han är mot USA får han lätt sympatier från andra som är mot USA.)
2) rasister, nazister etc får jättebra argument att säga "se så arga de blir när vi säger sanningen - och inte har de några motargument heller det är därför de inte vågar ta oss på allvar".

Jag förespråkar sansade motargument varhelst nazister och rasister visar sig. Men tro inte att jag därmed förespråkar att "bjuda in dem till debatt" eller något sånt! I möjligaste mån bör man tiga ihjäl dom och marginalisera dom men när de själva ändå lyckas göra sig hörda så bör man alltså bemöta dem sakligt snarare än att de får stå oemotsagda eller bemöts med skrik eller förolämpningar eller liknande.

I fallet AS så är det precis så jag försökte agera - men iofs hade jag ingen aning om vilka som stod bakom AS men jag tycker principen gäller för alla "utspel".

Sen är det också farligt som jag sagt i tidigare inlägg att "brännmärka" någons åsikter bara på grund av vem dom är av ett annat skäl: nämligen att dessa individer då är intelligenta nog att anamma vissa helt uppenbara sanningar och blanda upp detta med sitt mörka budskap. Den som då omedelbart stämplar ALLA deras åsikter som idioti kan snabbt få det besvärligt att förklara att MAN SJÄLV inte är idiot som försöker argumentera emot även de uppenbara sanningar som de blandat upp sitt budskap med.
I mitt inlägg "Skärskådar AS åsikter (LÅÅÅNGT)" fanns ju just i mitt tycke en del av denna teknik att blanda påståenden och åsikter med andra utsagor som många säkert kan hålla med om som sanning.
 

jag är med dig också Sportbil!

Skrivet av  pola
men framför allt hoppas jag att jag kan skilja argument/åsikter från person...men jag är inte alltid så bra på det, eftersom jag är en eldfängd person, skriker först, tänker sen :0)
 

Till sportbil och övriga om att diskutera med nassar

Skrivet av  feminist-javisst
Man går in i debatter och diskussioner utifrån den maktbas man själv har att stå på. Ju mindre maktbas ju mer riskerar man att förlora i en diskussion med nassar.

Om man är vit, man, medelklass, utbildad etc har man en bred maktbas att stå på. Man är samhälleligt förankrad, man har kulturellt kapital som inte kan gå förlorat, man har en given plats i det offentliga rummet.
DÅ är det lätt att försvara demokrati, mänskliga rättigheter, etc.

En vän till mig är "svartskalle", ung, kvinna, inte akademiskt utbildad och lesbisk. Hennes maktbas är liten, hon har ingen plats i den offentliga debatten, hon har inget kulturellt kapital (enligt Bourdieus definition), ingen given plats i det svenska samhället.

Hon riskerar MYCKET genom att ge sig in i en diskussion med nassar. Hon lever med skyddad identitet, precis som Allis, hon lever med daglig skräck för nassar. Allt detta pga den antirasistiska kamp hon för, för att hon föreläser på skolor, delar ut flygblad, demonstrerar, ordnar seminarier etc.

Hon varken kan eller vill diskutera och bemöta nassarnas argument. Det vore att skriva under på sin egen dödsdom. Min solidaritet finns med henne och andra som riskerar så mkt för sin kamp.
Så fundera över vilka som "kan" bemöta nassarna och ta inte avstånd från dom som inte gör det. Kanske har dom en mindre maktbas än du att stå på och jobba utifrån?