Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Tipsar om feministiska evenemang i Sthlm!

Skrivet av Emma - mer glitter åt folket!
Welcome to the Dollhouse
HÖSTEN 2004

Torsdag 11 november 19.00

Tova Magnusson-Norling + Ladyfest

Skådespelerskan och regissören Tova Magnusson-Norling, aktuell med ’Fröken Sverige’, gästar Dollhouse och pratar ”om att ’Göra allting genast’. Om att arbeta med film och sig själv. Om vårt behov av närvaro och vårt behov av fiktion. Om lite zenbuddism. Om att vara rädd men skita i det. Om varför smaken är kreativitetens fiende. ...typ.”


I våras gick den feministiska kulturfestivalen Ladyfest av stapeln både i
Malmö och Stockholm. Projektledare Jenina Dahlberg berättar om Ladyfest, varför den behövs och hur man kan gå till väga för att göra en egen. Hon visar även kort-filmen ’ Vi gör Ladyfest – vad fan gör du?’ som ger ordentlig pepp och bevisar att visst gör folk saker – hela tiden, överallt och nästan hur som helst.


Tisdag 23 november 19.00

Teater Lacrimosa

Den feministiska teatergruppen Teater Lacrimosa framför delar av sina båda feministcabaréer ”När Roffe har gått” och ”Större än Såhär - en feministcabaret om kärlek”. Två feministiska samveten har kommit ner på jorden för att hjälpa tjejerna...


Onsdag 8 december 19.00

Feminister med attityd

D Muttant, Y Puss & DJ Punani gör hiphop som ingen annan. Deras mål är att sopa patriarkatet av mattan med stenhårda beats, grymma rhymes och en scenshow som knäcker. D Muttant kan allt och gör därför inte bara hiphop.
Innan spelningen får ni ett smakprov ur föreställningen D MUTTANTS MISSION, där allt kan hända, från flamencobeat till kungkwondo. Kom och dela en kväll med D Muttant, Y Puss & DJ Punani! Prova-på DJ workshop kommer också erbjudas efter spelningen.

Fritt inträde

PLATS:
Dieselverkstaden, Marcusplatsen 17 i Sickla.

Bussar/Saltsjöbanan från Slussen till Sickla bro/Sickla Station

mer info: 08-718 79 42 eller www.dieselverkstaden.se
Svar på tråden: Tipsar om feministiska evenemang i Sthlm!
Inga svar finns