Skillnad mellan smördeg och mördeg. |
|
Skrivet av | Anis |
Såg diskussionen en sidan tillbaka och tänkte hjälpa till att förklara skillnaden! Nedanstående är taget från SVT:s Mat-diskussionsforum. Mördeg används ofta till småkakor och består av strösocker, smör, mjöl och eventuellt ägg. Smördeg består av vatten, mjöl och smör. Den kavlas ut och viks ihop i flera lager. I en klassisk smördeg har man lite smör i degen och brer sedan ut resten av smöret på den utkavlade degen innan man viker ihop den. Amerikansk smördeg har allt smöret i degen. Smördeg används till små pajer eller till att baka in mat i. |
|
Svar på tråden: Skillnad mellan smördeg och mördeg. | |
|
|
Ahh tack då har jag lärt mig något nytt..!! |
|
Skrivet av Birks & Kalles mamma | |
Alltså skall det vara smördeg i mitt recept på föregående sida. Ibland undrar jag hur det står till med allmânbildningen egentligen.. |
|