Recept på blodpalt? | |
Skrivet av | Camilla |
---|---|
Recept på blodpalt från Lappland |
|
Skrivet av | Lappland |
Ta ca 1/2 liter blod, gärna renblod. Tillsätt ungefär lika mycket vichyvatten eller öl! Detta gör att palten blir luftig och fin. Jag brukar sätta i ca 3 dl havregryn, men det behövs inte. Salt skall naturligtvis tillsättas då efter smak och tycke. Sedan rör du ner vetemjöl tills att smeten fått en sådan konsistens att du kan "skeda" det i grytan ungefär som när du gör klimp i köttsoppa. Koka det tills paltarna flyter upp i grytan. Servera med stekt rimsaltat fläsk och lingonsylt. P.S Ett riktigt lappkok kokar du kött först och serverar kokt kött till blodpalten. Naturligtvis skall det vara renkött. Lycka till och smaklig måltid! |
|
Svar på tråden: Recept på blodpalt från Lappland | |
|
|
Detta är precis vad morfar |
|
Skrivet av Camilla | |
brukar göra. Supergodast blodpalt är det. Det är den jag sökte recept på. Min blev lite väl hård... men den fick duga. :-) (gör den för sällan antar jag) Tackar så mkt. |
|