Annons:
  Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Kan man frysa jordgubbar?

Skrivet av Tina med Max
Eller rättare sagt är de goda när de tinat?
Svar
Visst kan man det men
det blir ju inte riktig samma sak som färska förstås. Det vi brukar göra är att frysa dem styckvis på en plåt (går ganska fort), och sedan lägga över dem i plastpåsar. Då behåller de sin fina form och blir inte helt söndermosade.
Skrivet av  Kotten
visst, men...
som alla bär blir dom lite blöta och förlorar en del av sötman. Vi fryser gärna jordgubbar löst på bricka och sedan lägger vi den i påse el burk och åter till frysen. Det är då lättare att ta den mängd som man behöver och kan användas till att dekorera med eller som "isbitar". En del sockrar lite när dom fryser in, men det är en smaksak. Använder vi jordgubbarna till fyllning i tårtor/rulltårtor så brukar vi tina, mosa, hälla dom i en sil för att få bort lite saft (så det inte blir för blött) samt sockrar lite (men bara så dom återfår lagom sötma och det fortfarande känns fräscht).
Skrivet av  Maria med K
Nåt som är supermums...
...är att äta "jordgubbsis", dvs mixa jordgubbarna med lite socker och frys in i lagom stora paket. Sedan när det (kanske i vinter) är dags att mumsa gubbar så lättinar du det och äter. Godare än glass! :)
Skrivet av  Anna E, Viktor -01 och Emma -03
Annons:

Faktabank

Artiklar och nyttig information

annons