Vad göra med överblivna kräftor? |
|
Skrivet av | Fuksen |
efter kvällens kräftskiva har vi motsv en bigpacklåda med (oskalade) kräftor över. Maken är eg inte kräftfantast, så att köra repris imorrn är inte aktuellt. Hur länge håller de sig i kylen? De är upptinade. Vad har ni för tips på kräftanvändning? Helst sånt som inte tar hela dan att göra i ordning... |
|
Svar på tråden: Vad göra med överblivna kräftor? | |
|
|
kanske |
|
Skrivet av LindaLu med Vincent 2/4 | |
kräftcoctail kräftröra på toast pastasallad med kräftor skaldjurspaj - kan frysas efter tillagning, men är godast nygräddad.(kräftorna kanske blir lite sega) kräftsoppa kräftorna skulle jag äta redan i morgon. inte frysa in igen... |
|
God kräftsallad |
|
Skrivet av Nina med fyran | |
Den här kräftsalladen gillar vi! Barnen brukar få annan mat då. Kräftfraicheröran funkar bra i macka med :-) Kräftsallad 4 portioner 200 g sockerärtor 200 g haricots verts 200 g broccoli 1 gul paprika 1/2 purjolök 1 knippe rädisor blandad sallad till 4 personer 1/2 dl olivolja 2 msk balsamvinäger 8-10 kräftstjärtar per person 2 dl Crème Fraiche 1 msk tomatpuré 1 msk sweet chili salt och peppar 1 knippe gräslök Sätt på en kastrull med saltat vatten. Lägg sockerärtorna och haricots verts i en hålsil och doppa i det kokande vattnet. Låt broccolin koka några minuter. Låt grönsakerna rinna av. Skär paprikan i mindre bitar och purjolöken i fina strimlor. Skölj rädisorna och snoppa av blasten. Arrangera sallad på ett fat tillsammans med de övriga grönsakerna. Droppa olja och vinäger över grönsakerna. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Blanda kräftstjärtarna med crème fraiche, tomatpuré, sweet chili, salt och peppar. Lägg upp kräftstjärtarna i mitten på fatet och klipp över gräslöken. |
|
|
|
Till pasta |
|
Skrivet av Plupp | |
Fräs kräftstjärtarna (skalade då ;-)) med vitlök i lite smör och häll över pasta. Busenkelt och busgott. Vill man ha lite matigare kan man väl hälla creme fraiche över och krydda lite mer. |
|
Också till pasta |
|
Skrivet av Eva-Lotta | |
koka pasta typ penne eller fusilli häll över en sås gjord på creme fraiche, citronsaft, fräst purjolök, lite kycklingfond, dill och kräftstjärtar. Det blir jättegott! |
|