Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Olja i stället för margarin? Snabbt svar önskas!

Skrivet av jeslin
Ska göra paj i kväll och pajdegen har följande ingredienser:
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 g margarin
1 1/2 dl mjölk

Jag undrar om ni tror att det går att byta ut margarinet mot olja och ändå få bra koncistens och resultat? Hur mycket olja motsvarar denna mängd margarin i så fall?
Svar på tråden: Olja i stället för margarin? Snabbt svar önskas!

Nä.

Skrivet av  ME med J&R
Jag tror verkligen inte det går. KANSKE KANSKE om det var en deg där margarinet skulle smältas, men är det det? Dessutom smakar det nog kacka om det. Ledsen, Jeslin, men jag tror itne det funkar. :(
 

Jo, det brukar gå bra

Skrivet av  B
100 g margarin = 1 dl olja. Det ska vara "smaklös" olja typ raps, inte t ex olivolja. Jag har bakat mjuka kakor med olja, de beter sig som vanligt men blir lixom lite saftigare! Pajdeg har jag upplevt blir mer lättarbetad med olja.
 

Men det där

Skrivet av  ME med J&R
måste väl absolut bero på vad det är för pajdeg?
 

fast

Skrivet av  maria65a
Olja är ju 100% fett och margarin bara 80% så man brukar ta mindre olja när det byts ut i recept
 

Tyvärr...

Skrivet av  jeslin
...kom svaren lite för sent så jag sprang och köpte margarin för säkerhets skull, men nästa gång ska jag prova med rapsolja för det blir ju bra mycket nyttigare och jag använder aldrig margarin annars så det känns lite onödigt att det nu ligger en nästan hel paket där i kylskåpet till ingen nytta.