Fläskkotletter? |
|
Skrivet av | Ulrika (J f/d-02 & W-03 & bf 8/6 ) |
...är det enda jag har hemma i min tomma frys. Någon som har ngn bra ide om vad man kan göra med dem? Steka och klyftpotatis brukar det bli, men vore ju kul att variera sig lite. Har en massa turkisk yougurt hemma som jag gärna använder. Kram ulrika |
|
Svar på tråden: Fläskkotletter? | |
|
|
Kanske något av detta? |
|
Skrivet av Lina med Elliot | |
Har sparat dessa i min dator, har hittat alla recepten här =) Citruskoteltterna borde ju funka att göra med yoghurt istället för matlagningsgrädde Citruskotlett 4 port 4 fläskkotletter, ca 500 g smör 1 tsk salt 1 krm peppar Sås: 1 lime eller ½ citron 2½ dl matlagningsgrädde 1 msk vetemjöl 1 msk kalvfond på flaska ½ dl vatten 1 tsk råsocker eller socker 1 tsk soja Riv skalet av limen eller citronen och pressa ur saften.Vispa ihop hälften av limeskalet med limesaft, grädde, mjöl, kalvfond, vatten, råsocker och soja i en traktörpanna. Låt koka under vispning.Koka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.Stek kotletterna i smör, 3-4 minuter på varje sida i en stekpanna. Saltaoch peppra.Garnera kotletterna med limeskal. Gratinerade kotlettmedaljonger 4 port 4-6 kotlettmedaljonger 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 50 g rökt skinka 2 dl crème fraiche ½ dl chilisås 1 msk majsstärkelse 2 tsk provensalska örter 1 dl riven ost Tillbehör: ris eller klyftpotatis och sallad Lägg köttet i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.Finhacka skinkan och blanda den med crème fraiche, chilisås, majsstärkelse och kryddor. Bred blandningen över köttet. Strö över osten.Stek mitt i ugnen i 225°C, ca 15 minuter tills köttet är genomstekt. Rödvinsbrässerade fläskkotletter med bacon och svamp 4 port 4 Fläskkotletter 1 pkt Bacon, 140 g 1 msk socker eller honung 4 dl rödvin 8 schalottenlökar 300 g champinjoner 2 burkar krossade tomater, à 400g 1 tsk timjan 2 msk grönsaksbuljong salt och peppar Rör ut socker eller honung i rödvinet och marinera fläskkotletterna i detta i några timmar.Skala schlottenlökarna, strimla bacon och skär champinjonerna i bitar. Bryn svamp, lök och bacon ien rymlig gryta där även kotletterna får plats. Tillsätt kotletterna med marinaden, tomater, timjan och grönsaksbuljongen.Brässera (småkoka under lock) i 15-20 minuter. Smaka av medsalt och peppar. Servera med gnocchi eller annan pasta. Rosmarindoftande apelsinkotlett 4 port 4-6 kotletter 1 msk smör ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 1 tsk rosmarin1 apelsin (saft och rivet skal) Stek kotletterna 3 minuter per sida.Salta och krydda med peppar, rosmarin och apelsinskal.Häll över apelsinsaften mot slutet av stekningen. Kramisar |
|
Fläskkotletter: |
|
Skrivet av Jenny | |
Festmiddag med kotletter Ingredienser: Creme Fraiche 1 dl Dragon 2 tsk Fläskkotlett 4 st Matlagningsgrädde 2 dl Paprika pulver 2 krm Senap fransk 1 msk Senap svensk 1 msk Sojasås 2 tsk Örtsalt 0,5 tsk Gör så här: Kotletterna,örtsalt och paprikapulver hör i hop. Blanda alla övriga ingr.till såsen under vispning i en kastrull och smaka av, tillsätt ev. lite örtsalt. Krydda och bryn kotletterna fint i panna. Häll såsen över kotletterna och låt dem få puttra ca 10 min i såsen och ös dem. Kotlett i fransk senapssås Ingredienser: Crème Fraiche 1 dl Dragon 1 tsk Fläskkotlett 4 st Köttbuljong färdig 2 dl Margarin 1 msk Persilja 2 g Salt 0,5 tsk Senap fransk 2 msk Svartpeppar 1 krm Vetemjöl 2 msk Gör så här: Vänd kotletterna i vetemjöl. Bryn köttet i en stekpanna. Salta och peppra. Ta upp köttet. Vispa i buljongen, creme fraiche, senap, dragon och persilja i stekpannan. Lägg tillbaka köttet och låt det eftersteka i såsen ca 5 min. Vitlökskotletter Ingredienser: Champinjoner färska 250 g Fläskkotlett 4 st Köttbuljong färdig 1 dl Lök 1 st Tomatpuré konc 3 msk Vitlök klyftor 2 st Gör så här: Krydda kotletterna med salt och peppar. Bryn dem i het olja i stekpanna. Lägg över kotletterna i ugnsfast form och pressa över vitlöken. Skala och hacka löken och rensa champinjonerna. Bryn lök och svamp och fördela det över kotletterna. Rör ut tomatpurén i buljongen och slå över kotletterna. Stek i ugn i 200 grader 15-20 min. eller tills köttet är mört. Täck ev. med folie de sista minuterna. |
|