Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Börjar fundera på om det är nåt fel på min flicka

Skrivet av Hon är två
Men kan det vara det, när hon är helt "normal" lika ofta?
Alltså, hon är som två helt olika personer. Dessa växlar flera gånger om dan, ibland ser vi inte den otreveliga på flera dagar. Den ena är en underbart charmig liten tjej, sällskaplig, väluppfostrad och artig, intelligent, mogen och ansvarstagande för sin ålder, 7 år.
Den andre är en unge som kan göra mig fullständigt vansinnig. OERHÖRT krävande och även uppkäftig. Exempel: Hon kommer innanför dörren, stövlar in i köket och säger under 5 sekunder. "Jag är hungrig, ge mig mat, jag är törstig också, ge mig nåt att dricka, jag ska inte ha mjök eller vatten, läsk ska jag ha!"
Detta innan hon ens sagt hej. Så får hon (efter tillsägelse om att vara lite trevlig) en smörgås och istället för tack säger hon "Jag ska inte ha det här brödet, jag ska ha tunnbröd istället."
Men om jag säger ifrån, vilket jag gör, accepterar hon det utan knot. Det är ett evinnerligt testande och sökande efter uppmärksamhet och bekräftelse. Vi blir tyvärr arga på henne minst en gång om dan.
Häromdan hade vi gäster och hon uppförde sig exemplariskt - men plötsligt utan förvarning sa hon till sin snälla mormor: "Du är dum i huvudet!"
Sekunden efter kommerhon på sig och blir generad. Hon ler stort när någon skäller och många uppfattar det som ett hånflin, vilket det inte är.
När hon under en promenad råkade trampa på min häl så jag skrek till, sa hon "Haha, det var bra!!" I samma andetag kom hon på hur arg jag skulle bli för kommentaren, log brett och sa förlåt.
Idag låste hon ut sin lillasyster och stod och skrattade när hon grät. Samma syster tar hon hand om och leker med på bästa sätt andra gånger.

Hon har alltså alltid varit sån här, det är inget nytt. Det är ju synd om henne, för man blir alltid heligt förbannad på henne och hon får mer skäll än andra syskonen tillsammans.
Det konstiga är att hon uppför sig väl bland andra, och jag får höra att hon är artig och väluppfostrad - och jag kan knappt känna igen att det är henne de pratar om!!

Hon hon gör oss så arga, ledsna och frustrerade varenda dag nästan - och är dessemellan otroligt go och intelligent, snäll, omtänksam och sällskaplig.
Och hon verkar VILJA göra rätt nästan alltid - fast det blir så fel. Så förekommer det att hon verkligen går in för att såra människor, hon letar upp de ömmaste tårna och stampar på dem.
Hon verkar ha dålig impulskontroll, eller vad ska man kalla det..? Nåt är fel, eller??

Snälla, råd mig.
Svar på tråden: Börjar fundera på om det är nåt fel på min flicka

Ja,tyvärr

Skrivet av  A
det är nog så att din flicka har problem som behöver utredas och åtgärdas. Hennes beteende är inget som hon kan rå för, hon gör det inte med flit eller med avsikt att skada någon eller vinna något även om det kan se så ut. Hon ska inte straffas eller förebrås, det leder ingen vart, utan hon ska känna att ni förstår att hon inte kan hjälpa det. För det kan hon inte! Det ska ni vara alldeles övertygade om. Oavsett vad andra säger eller påstår är det så, det har heller inget med uppfostran att göra eller er som föräldrar.
Hur jag vet detta? Jag är mycket i kontakt med föräldrar som har barn med samma problem som din dotter. Ja hon har bl a dålig impulskontroll.
Din dotter behöver utredas, en s k neuropsykiatrisk utredning, och hon behöver speciellt stöd och kanske någon form av behandling.
Mitt svar utgår helt från din beskrivning, finns andra fakta som inte stämmer med den, kanske mitt svar inte är relevant. Vill du ha kontakt med mig skriv då under samma rubrik på Forum - Föräldraforum på www.attention-riks.nu så svara jag där.