Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Andra barnet också tidigt??

Skrivet av Fia79
Tänkte bara höra lite med er om det här med sannolikheten att även ens andra barn föds för tidigt. Jag fick min första dotter i v.30, och man visste inte riktigt varför. Vattnet gick bara, och jag hade ingen infektion som gick att se eller havandeskapsförgiftning. Jag väntade dock tvillingar från början, men efter ett missfall i v.6, så klarade sig en kvar. Är det många mammor som inte fått någon förklaring till varför barnet kommer tidigt?? Jag hade väldigt mycket fostervatten, så det känns som om det kan ha spelat roll. Nu funderar man ju om det är troligt att nästa barn kommer tidigt? Hur har det varit för er som fått flera barn?
Kram!
Svar på tråden: Andra barnet också tidigt??

För min del..

Skrivet av  Ulrica med Elias 2½ år (v28+3)
Hej!

Jag har fött 4 barn, varav 3 varit tidiga. Alla tidiga förlossningar har startat med vattenavgång men man har aldrig funnit ut varför. Det har tagits prover eftersom man misstänkt infektioner men alla provsvar har kommit tillbaka negativa.

Mina barn har fötts i v 33, 36, 38, 28. Så med de 3 första fick jag i alla fall gå längre och längre men 4:an kom istället rejält tidigt.
 

Måste bara fråga då...

Skrivet av  Fia79
Har du fått bättre kontroller under graviditeten då, efter ditt första barn? Hann du ligga inne på sjukhus efter vattnet gick? Har du försökt vara ledig sista tiden då eller sjukskriven?
Många frågor.......
 

Försöker svara.

Skrivet av  Ulrica med Elias 2½ år (v28+3)
Hej!

Nej, tyvärr har jag fått dåligt med stöd från BM och sjukhuset. När jag väntade andra barnet så togs jag på allvar eftersom första föddes så tidigt men när jag fick gå längre och längre med tvåan och trean så minskades alla kontroller succesivt så med 4:an gick jag inte på en enda extra kontroll, tyvärr! Jag försökte verkligen få dem att förstå att jag var orolig att föda tidigt men ingen tog mig på allvar. :(

När vattnet gick under grav 1 och 2 så gjordes inget alls för att stoppa förlossningen så de barnen föddes bara timmar efter vattenavgång.

När vattnet gick vid 4:e grav. så åkte jag ambulans till sjukhuset där man gjorde ALLT för att stoppa förlossningen (tabletter, sprutor och till sist dropp!) men förlossningen gick inte att hejda så sonen föddes ca 18 timmar efter att vattnet gick.

Jag har varit sjukskriven större delen av mina 3 senaste graviditeter men då pga. foglossning. Jag HAR haft enormt mycket förvärkar men de har ingen tagit på allvar eftersom man (vid de enstaka gånger då jag lyckats tjata mig till kontroll) kommit fram till att livmodertappen ej påverkats.
 

Jag har två...

Skrivet av  Carina med Isabelle, Angelica & bf 28/12
tjejer som kommit för tidigt bägge två, i vecka 23+2 respektive 26+5. Värkarna har bara plötsligt startat och de vet inte varför. Nu när jag är gravid för tredje gången kommer jag att gå på kontroller av livmoderhalsen/tappen varannan vecka för att se om det är den som gör att barnen kommer så tidigt.
 

Tack för svar!

Skrivet av  Fia79
Verkar alltså kunna bli lite olika, usch, det vore inget roligt att få för tidigt igen.....Det som är mest irriterande är att man inte verkar få den hjälp man ber om, särskilt när man har all anledning i världen att vara orolig. Det finns väl ingen som oroar sig eller vill ha extra koller för skojs skull!
 

Samma som dig.

Skrivet av  Josefine m. C&C
Med mitt första barn gick vattnet i v. 36+5, men efter igångsättning föddes tjejen först i v. 37+0, så hon är egentligen inte för tidigt född, även om vattnet gick prematurt.

Med andra barnet gick också vattnet, denna gång i v. 34+0. Flickan föddes i v. 34+3.

Båda gångerna har varit identiska, jag har vaknat på morgonen och när jag stigit upp så har vattnet gått. Inga naturliga, spontana värkar har kommit, så därför har jag blivit igångsatt båda gångerna.

Räknar man dessutom med BF enligt SM så är båda tjejerna födda 4 veckor innan BF.

Jag har inte fått någon förklaring till varför jag inte gått full tid med någon av tjejerna.
 

japp!

Skrivet av  Lullan m Matilda
Första föddes i v.21 pga vattenavgång och Matilda kom i v.31.
Jag har idag haft läkarsamtal och han sa att om man bara haft ett barn efter prematur vattenavgång löper maninte större risk, men efter två liknande graviditeter som mina är risken30%. Däremt brukar graviditeterna bli längre o längre.

Kram!
 

Har fött alla tidigt

Skrivet av  Amanda med Viktor-02, Hanna och Oscar 18/5-04
Viktor föddes i v 34+6 (ller 35+0 står olika i journalen). Tvillingarna Oscar och Hanna föddes i v 29+4.
Med Viktor så hade jag en lindrig havandeskapsförgiftning plus strptokocker i fostervattnet som nog gjorde att han kom tidigare. Hade också massor med sammandragningar tidigt.

Med tvillingarna hade jag inte speciellt mkt sammandragningar utan fick en blödnign i v 26, åkte in för en koll och blev kvar nästan 3 v till de föddes.

Med det behöver inte vara så att man automatiskt får tidigt andra gången.

Lycka till

kram

Amanda
 

Mina barn

Skrivet av  marikaL m Isabella v30 -98 + 4 till
har kommit i ordning v37+0, v30+5, v34+3 (tvillingar) och nu den sista i v41+2 (!).

De tre första förlossningarna startade med vattenavgång, vet inte varför (ja med tvillingarna gick jag ju länge ändå m tanke på att de var två) och den sista kom m liiiite vattenavgång + värkar.